ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τον Παπανδρέου









Στη δημοσκόπηση της «MRB» που δημοσιεύει η «Real News», οι απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, και η χαρτογράφηση της..
δεξαμενής του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, είναι αρκούντως αποκαλυπτικές των τάσεων που διαμορφώνονται στην κοινωνία, και φυσικά στο εσωτερικό των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στο ερώτημα όπου ο «κανένας» συνεχίζει, όπως συμβαίνει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό προτιμήσεων, με 54,1%, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 23,1% και ο Γιώργος Παπανδρέου 19,1%.
Άξια επισήμανσης είναι και η επιμέρους ανάλυση της ψήφου στον «κανένα». Τον επιλέγει το 81,3% των ψηφοφόρων της Αριστεράς, κάτι απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που η εκλογική ψυχολογία της συγκεκριμένης ιδεολογικής δεξαμενής έχει την τάση να εκφράζεται μέσω της διαμαρτυρίας και της άρνησης, αντί για την επιλογή «συνδιαχείρισης» της εξουσίας.


Το ενδιαφέρον του ευρήματος βρίσκεται στο ποιοι προτιμούν τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων, στο δικομματικό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι και εκείνοι που διεκδικούν την πρωθυπουργία.
Έτσι, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιλέγει το 61,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταφέρνει να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης της ΝΔ. Αντιθέτως, τον Γιώργο Παπανδρέου τον επιλέγει το 44,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος αποτιμούν αρνητικά και δεν εμπιστεύονται τις πολιτικές και διαχειριστικές ικανότητες του σημερινού Πρωθυπουργού.
Ταυτόχρονα όμως, τον «κανένα» επιλέγει και ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για το 47,8% εκείνων που απαντούν στην έρευνα ότι στις προσεχείς εκλογές θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, και για το 34% όσων στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου