ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Έλληνες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους – Τι μπορείτε να κάνετε όταν η δόση γίνεται ''Γολγοθάς''






Με το χειρότερο τρόπο περιέγραψε την κατάσταση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας,.
Βασίλης Ράπανος. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, για το νομοσχέδιο σχετικά με την εποπτεία και την εξυγίανση των τραπεζών, ο κ. Ράπανος δήλωσε πως μέχρι το τέλος του 2010 τα δάνεια που οι πολίτες δυσκολεύτηκαν να αποπληρώσουν, άγγιξαν το ποσοστό του 10% και εκτίμησε πως το τρέχον έτος «η κατάσταση θα επιδεινωθεί».
Ο Β. Ράπανος τόνισε πως ήδη οι τράπεζες προχώρησαν από μόνες τους σε ευνοϊκές ρυθμίσεις 689.000 δανείων και σε ποσό που ξεπερνά τα 20 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 έγιναν ρυθμίσεις σε:
126.000 στεγαστικά, 495.000 καταναλωτικά και 68.000 επιχειρηματικά δάνεια.
Αυτό σημαίνει πρακτικά για όλους όσους έχασαν τη δουλειά τους λόγω κρίσης ή μειώθηκε το εισόδημα τους πως οι πόρτες των τραπεζών είναι ανοιχτές για ρύθμιση του δανείου τους, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε νομικές ενέργειες.
Δηλαδή, όταν η δόση πια σας πνίγει, μπορείτε να πάτε στην τράπεζα και να ζητήσετε να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου ώστε να μειωθεί το ποσό που καταβάλετε κάθε μήνα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπολόγισε σε περίπου 48 δις ευρώ τις καταθέσεις που «έκαναν φτερά» από τις Ελληνικές τράπεζες από τις αρχές της κρίσης μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, παρατηρώντας πως «πολλά από αυτά τα χρήματα πήγαν στο εξωτερικό, άλλα αποσύρθηκαν σε θυρίδες και άλλα κρατούνται ως μετρητά».
Υπάρχει πάντως και μία αχτίδα αισιοδοξίας, αφού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κύριος Ράπανος, τον Αύγουστο επανήλθαν στις ελληνικές τράπεζες 1,5 δις ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα πως «θα επανέλθει η εμπιστοσύνη των καταθετών για να βοηθήσουμε κι εμείς περισσότερο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
Αναφερόμενος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο κ. Ράπανος προανήγγειλε ότι επιδίωξη της Εθνικής είναι να απευθυνθεί στους μετόχους για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και «να αντλήσουμε από εκεί πόρους και να μην χρειαστεί να απευθυνθεί σε αυτό».
Βολές εναντίον όσων σχολιάζουν δημόσια την οικονομική κατάσταση της χώρας
άφησε στην ίδια Επιτροπή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης. «Πρέπει να προσέχουμε όταν γίνονται δηλώσεις. Τα κεφάλαια βγαίνουν  στο εξωτερικό, όχι γιατί ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στις τράπεζες αλλά γιατί φοβάται την επιστροφή στη δραχμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου