ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Α Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και θα φέρουν αποτέλεσμα







Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση ο Α.Σαμαράς στην συνέντευξη τύπου επανέλαβε ότι η λύση για τη χώρα είναι μόνο οι..
εκλογές και μια ισχυρή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση. Μάλιστα δήλωσε ότι αν δεν έχει πλειοψηφία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα προτιμήσει να πάει η χώρα σε νέα ,δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.Ο πρόεδρος της απέρριψε κάθε προοπτική συνεργασίας ή συγκυβέρνησης αν και απέφυγε να δόσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την επόμενη ημέρα και τι θα κάνει αν από την δική του κυβέρνηση ζητηθούν μέτρα.


Γεγονός πάντως είναι ότι ο Α.Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι όταν ζητά εκλογές το εννοεί. Έτσι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση όταν αυτή έρθει στη βουλή ακόμα κι αν τεθεί θέμα υπερψήφισης με πλειοψηφία 180 βουλευτών. «Αν είχα δηλώσει συναίνεση θα είχαμε αποφύγει το χαράτσι; Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι θεωρητικοί. Σε τι θα συναινέσω;» ενώ σε ερώτηση για τη συναίνεση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε σημείωσε «πρόβλημα είναι πολιτικό» το ΠΑΣΟΚ «πελαγοδρομεί, και είναι επόμενο αφού ζει υπαρξιακή κρίση».


Η ΝΔ συμφώνησε να βάλει πλάτη και να «αφαιρέσουμε τα προνόμια Φωτόπουλου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει το κάνει;» για να καταλήξει«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές».


Εμφανίστηκε πάντως σίγουρος ότι θα πείσει τους δανειστές να δώσουν χρονικό περιθώριο σε μια νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να συζητήσουν ένα ‘’σχέδιο Β’.


Εμφανής αν και δεν το είπε ευθέως, η άποψη ή μάλλον η πεποίθηση του Α.Σαμαρά ότι η ΕΕ περίπου αυτοεκβιάζεται αφού, όπως είπε, όλοι ξέρουν ότι το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διάσωσης.


Σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα, ο Α.Σαμαράς έκανε λόγο για γνώριμο σκηνικό «μίνι ή μάξι τραγωδίας» πριν από κάθε δόση, με νέα μέτρα. Μάλιστα επανέλαβε πως τα σενάρια περί επιστροφής της δραχμής τα διακινούν κυβερνητικά στελέχη και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στην ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως η εμπειρία του και η γνώμη του ως τέως πρωθυπουργού και ηγέτη του κόμματος είναι πολύτιμη.


Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα τόνισε ‘’ δεν είπα να μην πληρώσει κανείς. Ο νόμος είναι νόμος» και διερωτήθηκε: «Αν έλεγα είμαι υπέρ ο κόσμος θα είχε τα λεφτά να πληρώσει;» . Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, και ‘’προειδοποίησε όπως είπε την κυβέρνηση. ‘’Μην τολμήσει απολύσεις προσωπικού με κομματικά κριτήρια. Μην το κάνει όπως στην απογραφή που μέτρησε τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά δεν είπε πότε τους προσέλαβε. Εμείς δεν έχουμε τακτική ρεβανσισμού, δεν μας πάει».


Ας σημειωθεί ότι ο Α.Σαμαράς έκλεισε κάθε συζήτηση για συνεργασία με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς σημειώνοντας ότι κεντροδεξιά είναι μόνο η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου