ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

11 δις από το «κούρεμα» και 5 από την ανεργία χάνουν τα Ταμεία!

300.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αδυνατούν να πληρώσουν…






Από όταν έγινε γνωστό το μέγεθος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους άρχισαν και οι εκτιμήσεις των παραγόντων για το πώς θα τα βγάλουν πέρα Ασφαλιστικά Ταμεία και..
τράπεζες, αφού επηρεάζονται άμεσα από το «ψαλίδι».
Ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα, ενώ τώρα με το «κούρεμα» θα δεχθούν την χαριστική βολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα ταμεία κατέχουν ομόλογα αξίας 22 δις, επομένως η απώλεια από το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου θα φτάσει έως και 11 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας.
Βέβαια, όπως αναφέρει η Μαίρη Λαμπαδίτη στο protothema.gr, η μεγαλύτερη απειλή σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλου είναι η εισφοροδιαφυγή που φέτος θα πλησιάσει τα 5 δις ευρώ, η μαύρη εργασία και η κακοδιαχείριση.
Δηλαδή από το κούρεμα θα χάσουν 11 δισ. ευρώ και από την άλλη θα χάσουν από εισφορές 4,5 δις το 2011, εξαιτίας της ανεργίας που υπολογίζεται στο 17% και 5 δις για το 2012 με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 21%! Έτσι την επόμενη διετία οι συνολικές απώλειες υπολογίζονται σε 9,5 δισ.


ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Στο μεταξύ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία των επιθεωρητών για την ανασφάλιστη εργασία. Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους, δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Η μαύρη εργασία, όχι μόνο δεν περιορίστηκε, όπως ήταν η κυβερνητική δέσμευση προς την τρόικα, αλλά αντίθετα αυξήθηκε. Στο εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η αδήλωτη εργασία κινείται στα επίπεδα του 30%, όταν στις αρχές του 2011 υπολογιζόταν κοντά στο 26%.
Υπενθυμίζεται ότι, με την αδήλωτη εργασία σε αυτά τα ύψη, το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται στα 11 δις ευρώ (7 δισ. ευρώ ΙΚΑ, 3 δισ. ευρώ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ 1 δισ. ευρώ).


ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!
Λόγω της παρατεταμένης ύφεσης τουλάχιστον 300.000 επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και στα έσοδα του ΟΑΕΕ. Αν επιβεβαιωθούν οι αριθμοί ανοίγει ο δρόμος για νέες περικοπές στις συντάξεις κάτι που δεν απέκλεισε και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.


ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ…
Τα ταμεία που κινδυνεύουν περισσότερο γιατί στο χαρτοφυλάκιό τους έχουν τα περισσότερα ομόλογα είναι το ταμείο των επιστημόνων (γιατροί, νομικοί, μηχανικοί) το οποίο έχει ομόλογα αξίας 5 δις το ΙΚΑ με 2,1 δις ο ΟΓΑ με κρατικά ομόλογα ύψους 1,12 δις, και το ΤΕΑΔΥ, με 1,23 δις ευρώ.
Μικρότερο πλήγμα θα υποστούν τα επικουρικά ταμεία αφού τα ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους είναι μικρότερης αξίας. Πάντως παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς υποστηρίζουν ότι το κούρεμα της περιουσίας θα εμποδίσει τα ταμεία να χρησιμοποιούν ως εγγύηση τα ομόλογά τους για να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την καταβολή των συντάξεων, τη στιγμή που η τρόικα έχει απαγορεύσει την έξτρα κρατική χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου