ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ανίκανοι: Μαύρη τρύπα 3 δισ. € παρά τα μέτρα





Ακόμα και με τα αναθεωρημένα προς τα κάτω στοιχεία και τα νέα απανωτά χαράτσια, η τρύπα στον Προϋπολογισμό φτάνει τα 3 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την..
πλήρη δημοσιονομική καταστροφή της πολιτικής του Μνημονίου.
Τα στοιχεία εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζουν υστέρηση στα έσοδα, που φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ, και υπέρβαση στις δαπάνες ύψους 869.000.000 ευρώ. Και όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη ως ετήσιο στόχο την αύξηση κατά 0,8% που υπάρχει στην ανακοίνωση του υπουργείου και όχι το 1,4% που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αν, μάλιστα, γίνει ο υπολογισμός με βάση το δεύτερο πιο αισιόδοξο στόχο, η τρύπα στα έσοδα αυξάνεται στα 2,1 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι τελικά ο εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού φτάνει τα 2,969 δισ. ευρώ.


Αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πορείας των δημόσιων εσόδων και δαπανών είναι το έλλειμμα του κρατικού Προϋπολογισμού να έχει σκαρφαλώσει στο εννεάμηνο στα 19,163 δισ. ευρώ, δηλαδή να εμφανίζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι 15,1%. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν είχε αναθεωρηθεί ο στόχος του ελλείμματος για να φτάσει τα 22,558 δισ. ευρώ, θα είχε σχεδόν καλυφθεί η αρχική ετήσια πρόβλεψη για έλλειμμα 19,806 δισ. ευρώ μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του έτους.


Παρά την είσπραξη περίπου 700.000.000 ευρώ από την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, δεν υπήρξε ουσιαστικός περιορισμός της υστέρησης των εσόδων. Για να πιαστούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, θα πρέπει στους τρεις εναπομείναντες μήνες του έτους να εισπράττει το Δημόσιο μηνιαίως πάνω από 5,5 δισ. ευρώ, όταν έως τώρα δεν έχει καταφέρει να μαζέψει μέσα σε έναν μήνα περισσότερα από 3,8 δισ. ευρώ.


Στο σκέλος των δαπανών, τα προβλήματα εστιάζονται στις αυξημένες δαπάνες για τόκους, 2,4 δισ. ευρώ, και στις επίσης αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,9 δισ. ευρώ, λόγω μείωσης εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές που προκαλεί η αυξημένη ανεργία. Ειδικότερα, μόνο στο ΙΚΑ έχουν δοθεί 1,3 δισ. ευρώ παραπάνω επιχορήγηση, στον ΟΓΑ 471.000.000 ευρώ. Επίσης, έχουν δοθεί 306.000.000 ευρώ παραπάνω στον ΟΑΕΔ, λόγω καταβολής περισσότερων επιδομάτων ανεργίας από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.
Υπέρβαση 834.000.000 ευρώ συνεχίζει να εμφανίζει και ο τομέας προμηθειών των νοσοκομείων.


Εθνική: Υφεση και το '12
Υφεση φέτος 5,9% και διατήρηση της οικονομίας σε πτωτική τροχιά και το 2012 προβλέπει η Εθνική Τράπεζα στην τριμηνιαία έκθεσή της για την οικονομία. Η σταθεροποίηση της πτωτικής πορείας της οικονομικής δραστηριότητας δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν από το β΄ εξάμηνο του 2012, ενώ τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα μειώσουν το ΑΕΠ κατά 2,5 μονάδες το 2011 και κατά 2 μονάδες επιπλέον το 2012.


ΔHMOKΡATIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου