Φαίνεται πως ο αριθμός των υπαλλήλων, μονίμων και αορίστου χρόνου, που έχουν ένα ή δύο χρόνια για να βγουν στην σύνταξη είναι περισσότεροι από..
τους 18.000 έως 20.000 που είχε υπολογιστεί αρχικά.
Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από όλο τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο αριθμός τους, αναμένεται να φτάσει τις 25.000 μαζί με όσους παρέμεναν στην υπηρεσία τους βάση περσινής ρύθμισης του υπουργείου εργασίας. Η ρύθμιση αυτή έδινε την δυνατότητα σε μονίμους να παρατείνουν τα συντάξιμα χρόνια για άλλα τρία χρόνια στο δημόσιο.
Αν τελικά επαληθευτούν τα στοιχεία αυτό θα σημαίνει ότι θα περιοριστεί και ο αριθμός των συμβασιούχων αορίστου χρόνου που θα οδηγηθεί στην εφεδρεία και στη συνέχεια στην απόλυση και δεν θα είναι στις 8.000, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί αλλά γύρω στις 5.000. Αυτό θα γίνει ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 τους οποίους έχει ζητήσει να αποχωρήσουν από το δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου η τρόικα.
Πως θα γίνει πρακτικά αυτό. Όσοι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια εργασίας στο δημόσιο, θα βγουν σε προσυνταξιακό καθεστώς καθώς πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ασφαλισμένους που έχουν ασφαλιστεί με το παλιό ασφαλιστικό καθεστώς πριν από το 1982 ή οποίοι βγαίνουν με 35 χρόνια και χωρίς όριο ηλικίας.
Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα πληρώνονται με το 60% του βασικού μισθού που θα προκύψει με το νέο μισθολόγιο ένα χρόνο αλλά πιθανότατα συζητείται να πληρώνονται το 60% του βασικού μισθού για δύο χρόνια χωρίς όμως να έχει αποφασισθεί οριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου