ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ένας φίλος μας από το εξωτερικό μας γράφει εμπιστευτικά..(Γράφει το Γεράκι)







Όλες οι μεγάλες πολιτικές κινήσεις σχεδιάζονται για εκτέλεση στο τέλος της εβδομάδας, για να μην δουλεύουμε και δημιουργούνται προβλήματα. Εμείς..
περιμένουμε την ηφαιστειακή έκρηξη στην καλδέρα της κρίσης της Ελλάδας και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι πιέσεις έχουν φτάσει στο ζενίθ και η έκρηξη είναι κοντά. Μια από τις αμέσως επόμενες Δευτέρες θα ξυπνήσει ο λαός, θα πάει στις Τράπεζας και θα βρει δραχμές αντί ευρώ.


Περιμένοντας λοιπόν το αναπόφευκτο, ακούμε τις αξιόπιστες πηγές μας στην Ελλάδα να μας ενημερώνουν για το θλιβερό κατάντημα της πολύ φτωχής χώρας μας με τους πολλούς πλούσιους που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο και τους άρπαγες που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν.


Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να λέει στους εταίρους ότι η χώρα δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις άμεσες πληρωμές της τον Οκτώβριο αν δεν... πάρει την 6η δόση του πακέτου που είχαν υποσχεθεί.


Αλλά οι τρόικα είχε έλθει και δεν έμεινε ευχαριστημένη από την εφαρμογή των μέτρων που έβαλε η κυβέρνηση, αφού ο ταλαίπωρος λαός δεν έτρεξε στα ταμεία για να πληρώσει το νέο Ειδικό Τέλος Ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ, και σαν αποτέλεσμα είχαν διακόψει το ρεύμα από πολλά σπιτικά.


Μήνες πριν είχαμε ακούσει την Ελληνίδα επίτροπο κα Μαρία Δαμανάκη να δηλώνει ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει μπει σε λειτουργία και σαν φυσική συνέπεια η Ελλάδα θα επανέλθει στην Δραχμή.


Και προχθές βγήκε και η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντόπουλου και μίλησε πάλι για το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ (και μάλιστα σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Φαν Ρομπάι και της Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα). Η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ψυχρά ότι «σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία λήψης αποφάσεων και εσωτερικό χάος, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου από την Ευρωζώνη …και ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ».


Και βέβαια οι ειδικοί λένε πως αυτά δεν γίνονται, γιατί είναι διαδικασίες που χρειάζονται πολύ χρόνο και προετοιμασία. Ένας λόγος είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν νύκτωρ, σύμφωνα με την Όλγα Μπουτορίνα, Ph.D., επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στη Μόσχα.
"Είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Αρκεί να θυμηθούμε ότι η εισαγωγή στο ευρώ πήρε αρκετά χρόνια. Ο κόσμος είχε ενημερωθεί και υπήρχαν πινακίδες αναγραφής της τιμής και στα δύο νομίσματα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να εκτυπωθεί μια μεγάλη ποσότητα χαρτονομισμάτων και κερμάτων ευρώ και να διανεμηθούν στις τράπεζες και τις εταιρείες. Δεν είναι μόνο τεχνικό πρόβλημα αλλά κοστίζει και πολλά χρήματα. Πού θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο, όταν αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να τα βγάλει πέρα» είπε.


Αλλά, οι πληροφορίες μας λένε ότι από τον Ιούλιο ο κ. Παπανδρέου είχε πει στους εταίρους Σαρκοζί - Μέρκελ ότι θέλει ή να παραιτηθεί ή να κατέβει σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να πάρει λαϊκή εντολή (που δεν έχει μέχρι σήμερα) για να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που του επέβαλαν, αν ήθελε να πάρει βοήθεια. Οι εταίροι με την «φιλική υπόδειξη» και του αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ δεν τον άφησαν ούτε να παραιτηθεί, ούτε να κάνει δημοψήφισμα γιατί αυτό θα έδινε αρνητικά μηνύματα στις αγορές και θα δημιουργούνταν χάος στα χρηματιστήρια.


Και τα παιχνίδια Σαρκοζί – Μέρκελ - Παπανδρέου παίζονται ο καθένας μόνος του, οι δύο αυτοδιόριστοι κηδεμόνες μας μαζί, και οι τρεις τους «μαζί και χώρια», και δεν αποκλείεται μάλιστα ότι οι δύο να είπαν «αστειευόμενοι» στον κ. Παπανδρέου «αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις, να φέρουμε τις δικές μας δυνάμεις να βοηθήσουμε, και πάρτο όπως θέλεις, je m΄en fous».


Αλλά, από τον Ιούλιο η εναλλακτική λύση να βρεθεί η Ελλάδα (εκουσίως ή ακουσίως) εκτός ευρώ, δεν είναι απλώς ιδέα, αλλά έχει προχωρήσει σε πράξη. Στο Νομισματοκοπείο της Αθήνας οι πρέσες έχουν λαδωθεί προσεκτικά, οι μήτρες και τα καλούπια της παλιάς δραχμής έχουν καθαριστεί και ανανεωθεί, το ειδικό χαρτί και τα μελάνια έχουν τακτοποιηθεί και οι πηγές μας λένε ότι ήδη από τον Ιούλιο έχουν τυπωθεί πάνω από τρία τρισεκατομμύρια δραχμές, το νομισματοκοπείο παραμένει το πιο πολυάσχολο εργοστάσιο στη Ελλάδα και οι μηχανές τυπώνουν ασταμάτητα. Το ίδιο δεν έκανε και ο Ομπάμα;


Μετά την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στο Βερολίνο την Παρασκευή, οι διαρροές λένε ότι οι δύο κηδεμόνες μας απεφάσισαν πως τα προβλήματα με τις τράπεζές τους είναι η προτεραιότητα τους, και η σωτηρία της Ελλάδας είναι πια δευτερεύον θέμα. Η καταβολή της έκτης δόσης που αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα δεν θα δοθεί τελικά αν ο κ. Παπανδρέου δεν βάλει και νέα μέτρα λιτότητας στον ατέλειωτο χορό του Ζαλόγγου:


- Το αφορολόγητο όριο που μόλις ανακοινώθηκε ότι μειώνεται στα €5.000, θα μηδενιστεί και όλοι θα πληρώνουν φόρο, ακόμα και να έχουν εισόδημα Ε100 το χρόνο. - Αύξηση φόρου καυσίμων, με την αμόλυβδη να φτάνει τα €2 το λίτρο, από €1,5 που είναι - Νέο Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω ΕΥΔΑΠ (νερό), τώρα και μαζί με το ΕΤΑ στην ΔΕΗ - Αύξηση εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς με κατώτερο τα €5 - Ο φόρος ΦΠΑ στα αλκολούχα θα αυξηθεί στο 30% και να μπει νέος φόρος στα τρόφιμα, και βέβαια, οι εταίροι ζητούν συγκυβέρνηση, επίσημα πλέον, γιατί ήδη συγκυβερνούν, σε ωμή παραβίαση του κατακουρελιασμένου Συντάγματος της Ελλάδας, Άρθρο 26, παρ. 1 και 2, που λένε:


1. «Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.» (όχι από την Τρόικα)


2. «Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση» (όχι από την Τρόικα)


Και του άρθρου 1, παρ. 1 που καθορίζει σαφώς ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (όχι όπως πιέζεται κάθε κυβέρνηση).


Είναι πια κοινή η εκτίμηση κύκλων στην Αθήνα, ότι ο δρόμος προς τη Δραχμή είναι μονόδρομος για την κρίση, και κάποια από τις επόμενες Δευτέρες θα ξυπνήσουν οι Έλληνες χωρίς ευρώ, αλλά με αποθήκες Δραχμές. Αυτόματα, θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες, οι τιμές των ντόπιων προϊόντων θα είναι πολύ χαμηλές και θα κινηθεί η ντόπια αγορά, ενώ τα εισαγόμενα θα είναι πανάκριβα και θα μειωθούν οι εισαγωγές (κλάμα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί), θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια με δραχμές και ο λαός θα πάρει ανάσα, έστω και αν η ισοτιμία δεν είναι 1 ευρώ προς 340 δρχ. που ήταν το Ιανουάριο του 2002 που η δραχμή αντικαταστάθηκε από το Ευρώ.


Νίκος Παγιαλάκης (geraki)
YΓ ΑΕΤΟΣ2: Kαλώς ήρθες πάλι Γεράκι.Αυτή τη φορά από νέα διεύθυνση: Πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου