ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γιατί πονάμε όταν αλλάζει ο καιρός;





Η συσχέτιση του πόνου στις αρθρώσεις με τις αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να έχει επιστημονική εξήγηση; Παρακάτω παρουσιάζονται έρευνες για το πόσο..
επηρεάζουν οι θερμοκρασιακές αλλαγές το ανθρώπινο σώμα.
Με τις αλλαγές του καιρού αλλάζει ουσιαστικά η ατμοσφαιρική πίεση του αέρα. Έχει παρατηρηθεί ότι η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως ο πονοκέφαλος, ο πόνος στις αρθρώσεις, ακόμα και η αλλαγή της διάθεσης σχετίζονται με τις καιρικές μεταβολές. Το φαινόμενο της ευαισθησίας αυτής στις αλλαγές του καιρού ονομάζεται μετεωροαστάθεια.
Το 2003 δημοσιεύτηκε μια ιαπωνική μελέτη στο International Journal of Biometeorology στην οποία οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όταν μείωναν τεχνητά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στα ποντίκια, ο πόνος στην τραυματισμένη άρθρωση τους αυξανόταν. Αυτό πιθανό να οφειλόταν σε έναν αισθητήρα στο εσωτερικό του αυτιού που αντιλαμβάνεται τις αλλαγές της εξωτερικής πίεσης (του περιβάλλοντος). Το 2007 παρουσιάστηκε μια άλλη μελέτη στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης που έδειξε ότι ο πόνος της αρθρίτιδας αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Δρ. John Parenti, Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Τμήματος στο Geisinger του Danville, αν και δεν αποκλείει μια σύνδεση των αλλαγών του καιρού και των πόνων των αρθρώσεων, τονίζει ότι..
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου