ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο εκδικητικός Βενιζέλος «έφαγε» τη Λούκα, διαρρέει ο Παπανδρέου! - Η Κατσέλη θα απαντήσει με αρχηγική συγκέντρωση





Στον «ύπαρχο» Ευάγγελο Βενιζέλο χρεώνει τώρα τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη ο πρωθυπουργός. Μην έχοντας πλέον το σθένος να υπερασπιστεί ακόμα και τις ίδιες του τις επιλογές,.
ο Γιώργος Παπανδρέου αποποιείται μέσω διαρροών τις ευθύνες του, προσπαθώντας μάλιστα να παρουσιάσει ως τον «κακό» της υπόθεσης τον κ. Βενιζέλο, η λυκοφιλία με τον οποίο έχει μπει σε φάση δοκιμασίας.


Το βάρος βεβαίως φέρουν για άλλη μια φορά οι στενοί συνεργάτες του, που ανέλαβαν χθες, μία ημέρα μετά τη διαγραφή της πρώην υπουργού, να πείσουν άπαντες ότι «ο Γιώργος δεν ήθελε να τη διαγράψει», επικαλούμενοι και την ιδιαίτερη πολιτική και φιλική τους σχέση εδώ και δεκαετίες. Αποδίδουν δε την εξέλιξη στην επιμονή του Ευ. Βενιζέλου, που, έχοντας συνδέσει σε δραματικούς τόνους την υπερψήφιση του άρθρου 37 με την εκταμίευση της έκτης δόσης και τη διαπραγμάτευση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής, θα γελοιοποιούνταν σε περίπτωση καταψήφισής του. Την ίδια ώρα, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ είχαν ήδη μεταφέρει στον πρωθυπουργό το κλίμα που υπήρχε, με βουλευτές να διαμηνύουν πως «αν καταψηφίσει και δεν διαγραφεί η Λούκα, δεν πρόκειται να ψηφιστεί κανένα άλλο νομοσχέδιο στη συνέχεια», θεωρώντας εαυτούς «χαζούς» που ψηφίζουν άρθρα με τα οποία δεν συμφωνούν, όπως έλεγαν. Ο κίνδυνος και μόνο να μην ψηφιστούν τα επόμενα επαχθή μέτρα που θα φέρει στο Κοινοβούλιο ο «τσάρος» της Οικονομίας, την επαύριο της όποιας νέας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, του προκαλούσε άλλωστε πανικό. Πέραν τούτου, είχε εκτεθεί και προσωπικά, καθώς λίγο πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε ο ίδιος στην Ολομέλεια ότι ήταν διατεθειμένος να κάνει «οριακές αλλαγές» στο άρθρο 37 και μάλιστα ότι θα ακολουθούσε συνάντησή του με την κυρία Κατσέλη, προκειμένου να το υπερψηφίσει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απόφαση για διαγραφή δεν μπορεί παρά να βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που είχε και εκείνος νωρίτερα αποτύχει να την πείσει σε ραντεβού που είχε μαζί της, το οποίο διήρκεσε πάνω από μία ώρα.


Η Κατσέλη θα απαντήσει με αρχηγική συγκέντρωση
Τις επόμενες κινήσεις της μελετά, μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, η Λούκα Κατσέλη, η οποία το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα παραμείνει αδρανής.
Η έξοδός της από το κυβερνών κόμμα, επειδή καταψήφισε το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, συμπίπτει μάλιστα με μια περίοδο κατά την οποία αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ (καθώς και στο εσωτερικό του) από διαφωνούντα στελέχη και βουλευτές, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια διαδοχής του Γ. Παπανδρέου.
Ηδη η πρώην υπουργός εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην οποία θα δώσει το στίγμα της. Το τελευταίο 24ωρο έχουν επικοινωνήσει μάλιστα μαζί της πολλά στελέχη από οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και μαζικούς φορείς, που την ενθαρρύνουν «να προχωρήσει».
Ορισμένοι θεωρούν πάντως πρόωρη κάθε σκέψη να εμφανίσει αρχηγικό προφίλ. Από την άλλη πλευρά όμως σε όλες τις συναντήσεις των «πασοκογενών» διαπιστώνεται ένας πολυκερματισμός λόγω έλλειψης προσώπου με ενωτικό ρόλο. Οι συναντήσεις αυτές μάλιστα πυκνώνουν, ενώ σήμερα πραγματοποιούνται αφενός ανοιχτή εκδήλωση από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, που κάνει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, και αφετέρου η ιδρυτική σύσκεψη νέας πολιτικής κίνησης υπό τον βουλευτή Β. Οικονόμου 250 στελεχών, που αποδεσμεύτηκαν από τον Γ. Δημαρά.
Οπως λέγεται στις συσκέψεις αυτές, ένα νέο «πασοκογενές» σχήμα έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, αφού θα απευθύνεται στην παραδοσιακή βάση του κόμματος. Στα «αριστερά» του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι υπάρχουν οι μεγαλύτερες διαρροές ψήφων, τις οποίες μέχρι στιγμής καρπούται κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτές τις διαπιστώσεις προχώρησε στη ρήξη, εν γνώσει της ότι θα διαγραφεί, και η κυρία Κατσέλη έχοντας την υποστήριξη του συζύγου της Γ. Αρσένη, ο οποίος την παρότρυνε «να μην κάνει πίσω». Ο κ. Αρσένης, που είχε διαγραφεί και αυτός από το ΠΑΣΟΚ το 1985, δημιούργησε τότε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά χωρίς επιτυχία. Είκοσι έξι χρόνια μετά όμως οι συνθήκες σίγουρα είναι διαφορετικές.
Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου