ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ENDLÖSUNG (Γράφει ο Ευάγγελος Καρλόπουλος)







Ο Markus Zwickelbauer, φοροτεχνικός στο επάγγελμα, ζει και εργάζεται στο Passau της Γερμανίας. Εδώ και 32 ημέρες έχει ενημερώσει εγγράφως την..
“ΔΟΥ” στην οποία ανήκει ότι θα αποδίδει πλέον τους φόρους που του αναλογούν σε ένα Treuhandkonto, κάτι ανάλογο με το δικό μας Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μην έχει δυνατότητα η γερμανική κυβέρνηση να συντηρεί με τους δικούς του φόρους τους «χρεωκοπημένους Έλληνες» (BILD-BUNDESAUSGABE, 22/09/2011).
Στην πρόσφατη (08/10/2011) έκδοση της βιεννέζικης εφημερίδας «Kronen Zeitung», το 90% των επιστολών των αναγνωστών αφορούσαν στο πρόβλημα χρέους της Χώρας μας. Σωρεία επιστολών με άκρως αρνητική κριτική απέναντι στην Ελλάδα, ακόμη και «ποιήματα» με χλευαστικό περιεχόμενο. Μάλιστα, στο κεντρικό άρθρο της προαναφερόμενης εφημερίδας, ο αυστριακός δημοσιογράφος Peter Gnam χρησιμοποιεί χωρίς ενδοιασμούς το ελληνικό εθνόσημο για να στηλιτεύσει τα πεπραγμένα μας. Κανένας σεβασμός πλέον ακόμη και για τα απολύτως θέσφατα.
Μετά το Αμβούργο και τη Βιέννη, τις ίδιες αρνητικές εμπειρίες αποκόμισα και από τα ΜΜΕ στη Λουμπλιάνα, όπως ευγενικά μου μετέφραζαν οι συνάδελφοι μηχανικοί της Σλοβενίας. Παράλληλα, ρωτούσε ευθέως ο Σλοβάκος ανταποκριτής τον οικονομικό συντάκτη της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung: «Το 2009, η μέση σύνταξη στην Σλοβακία δεν ξεπέρασε τα 398 ευρώ. Με ποιο δημοσιονομικό απόθεμα οι συντάξεις στην Ελλάδα, για ένα μεγάλο «δημοσιοϋπαλληλικό κοπάδι», ξεπερνούσαν τα 1365 ευρώ και γιατί θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη και κατανόηση απέναντί τους;».
«Η Ελλάδα ξεπέρασε και συγχώρεσε τα «αμαρτήματα» της Γερμανίας και συμπεριφέρθηκε με σεβασμό, κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι στον γερμανικό λαό. Οφείλουμε σήμερα να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό απέναντι στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό». Δυστυχώς για μας, οι απόψεις αυτές, κυρίως από τις παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικές περιοχές της Γερμανίας πνίγονται από την γενική κατακραυγή και αποτελούν πλέον ισχνή μειοψηφία στα τοπικά και ομοσπονδιακά ΜΜΕ.
Ο μέσος πολίτης και ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ των χωρών της ευρωζώνης είναι σαφής: «Τελειώνετε επιτέλους με τους χρεωκοπημένους !». Επειδή λοιπόν όπως οι ελληνικές έτσι και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκλέγονται από τις πλειοψηφίες, οδεύουμε σε μια «τελική λύση» γερμανικής έμπνευσης. ENDLÖSUNG!
Η πλέον αδιέξοδη απάντηση στα τραγικά προβλήματα που βιώνουμε είναι τα κλειστά Πανεπιστήμια, οι καταλήψεις στα σχολεία, στα Δημαρχεία, στα Υπουργεία, οι «λευκές» απεργίες, τα σκουπίδια στους δρόμους, ο προπηλακισμός των βουλευτών, ο συνδικαλιστικός κουτσαβακισμός και κυρίως, η εφιαλτική προοπτική μιας συλλογικής ανοχής απέναντι στην ανομία των «ισχυρών» μειοψηφιών. Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ έχει την αξία της ως κινητήρια δύναμη κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, μόνον όταν υπάρχουν σαφή και ευδιάκριτα όρια μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου!


Εδώ και 186 χρόνια ανεχτήκαμε, ψηφίσαμε, εκμεταλλευτήκαμε και πλειοψηφικά υποστηρίξαμε αδιέξοδες, φαύλες και εγκληματικές εθνικές πολιτικές. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να χειραγωγήσουμε τον Εθνικό μας Μεσαίωνα, να δημιουργήσουμε τη δική μας Αναγέννηση, να βιώσουμε τη δική μας ετεροχρονισμένη “Βιομηχανική Επανάσταση”, να αναδείξουμε Εθνικές Αριστείες, να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε τα Αυτονόητα.
Τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστούν στην πράξη όλα τα υπερφίαλα προτερήματα που εύκολα και αβίαστα χαρίζαμε στο «Γένος των Ελλήνων» κατά «τας εθνικάς εορτάς και επετείους». Θα δοκιμαστούν οι πραγματικές μας Αξίες. Θα δοκιμαστεί το Δημοκρατικό μας Βάθος, οι αντοχές μας να στηρίξουμε την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, η Κοινωνική Συνοχή, τα αποθέματα Συλλογικής και Προσωπικής Ευθύνης, το περιλάλητο Φιλότιμο, ο διαχρονικά φερόμενος ως σημαντικός ρόλος της Εκκλησίας, η συλλογική μας Παιδεία, η εθνική μας ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Η πρόκληση της εθνικής επιβίωσης, χωρίς να «φάμε τις σάρκες μας».
Όλα όσα διαφοροποιούν μια συνειδητά «αγανακτισμένη» κοινωνία Πολιτών, από μια απλή συμβίωση ασυνείδητων Ιδιωτών με φυγόκεντρα συμφέροντα.


Ευάγγελος Καρλόπουλος
Χημικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου