ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Tο Πίρι Ρέϊς ξανάρχεται! - Το Ισραήλ αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία του







Νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέϊς, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο..
λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό.

 Στην περιοχή βρίσκεται και νορβηγικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο έχει εκμισθωθεί από την Τουρκία και κινείται στο τρίγωνο Κύπρου-Κρήτης-Τουρκίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ το Ισραήλ εντείνει τη στρατιωτική παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλλοντας το μήνυμα στην Τουρκία ότι «δεν μπορεί να παίζει το ρόλο χωροφύλακα στην ανατολική Μεσόγειο».


Στο πλαίσιο αυτό, ισραηλινά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα θα περάσουν από την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό υδρογονανθράκων.


Με την ενέργειά τους αυτή οι ισραηλινοί, εκτός από το μήνυμα στην Άγκυρα, επιθυμούν να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.


Έντονη είναι η παρουσία και άλλων ενδιαφερόμενων χωρών στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα πάντα με το ΡΙΚ, αναμένεται και η άφιξη αρμάδας του ρωσικού στόλου με πρώτο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνιέτσοβ».


Οι εργασίες της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy συνεχίζονται κανονικά στο τεμάχιο δώδεκα 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.




Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την τοποθέτηση βαλβίδων ασφαλείας, το τρυπάνι της αμερικανικής εταιρείας έχει ξαναπιάσει δουλειά και προχωρεί συνεχώς σε μεγαλύτερο βάθος.


Στόχος είναι να διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που υπάρχει.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου