ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Εντολοδόχος της Μέρκελ και των δανειστών ο μεταβατικός πρωθυπουργός





Από τον Κάρολο Παπούλια πήρε τυπικά την εντολή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά στην πραγματικότητα ο ..
μεταβατικός πρωθυπουργός είναι εντολοδόχος της Ανγκελα Μέρκελ και των δάνειων δυνάμεων της χώρας.


Ο κ. Παπαδήμος έκανε τις πρώτες «προγραμματικές» δηλώσεις του με ένα μειλίχιο ύφος, πίσω από το οποίο όμως υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί η πολιτική που εγκαινίασε ο Γ. Παπανδρέου με το Μνημόνιο και την παράδοση της χώρας στις βουλιμικές ορέξεις των ξένων. Από χθες επιχειρείται, μάλιστα, να δημιουργηθεί -με τη στήριξη και του συστήματος ενημέρωσης που έδωσε τα ρέστα του για να τον επιβάλει- η εντύπωση ότι με την εγκατάσταση του νέου πρωθυπουργού θα επιτευχθεί η «σωτηρία» της χώρας, χάριν της οποίας οφείλουν άπαντες να σιωπήσουν!


Το κλίμα πανηγυρισμού έρχεται βέβαια σε αναντιστοιχία με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. 
Αλλωστε η κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι, παρά τις διεργασίες και το παρασκήνιο που μεσολάβησε, από την Κυριακή οι αποφάσεις ήταν ουσιαστικά προειλημμένες και απλώς επικυρώθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, για τον ακριβή ρόλο του οποίου πολλά μένουν να διευκρινιστούν. Εχει, μάλιστα, ενδιαφέρον ότι τον άβουλο κ. Παπούλια ουσιαστικά υποκατέστησε χθες ο προκάτοχός του στο προεδρικό αξίωμα Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον κ. Παπαδήμο «να μην επιβάλει άλλους φόρους γιατί δεν αντέχει ο ελληνικός λαός».


Για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα τμήματά της που πιέζονται έως συνθλίβονται τα τελευταία δύο χρόνια, είναι επίσης ακατανόητο έως αδιάφορο το πόκερ διάφορων κομματικών και εσωκομματικών σκοπιμοτήτων που παίχτηκε -με επιλογές τύπου Πετσάλνικου κ.ά- αυτά τα εικοσιτετράωρα. Η ουσία είναι ότι η λύση του κ. Παπαδήμου (ο οποίος ήρθε για να αναλάβει την πρωθυπουργία προερχόμενος από τις ΗΠΑ και τη Φρανκφούρτη) δείχνει κομμένη και ραμμένη στις επιδιώξεις των δανειστών, ώστε με «βελούδινο» τρόπο και με προφανώς πιο ασφαλή πλειοψηφία στη Βουλή να συνεχίσουν όσο μπορούν να δίνουν προσταγές. Γι’ αυτό και έχει τεράστια σημασία να μην καθυστερήσει, τουλάχιστον πέραν της 19ης Φεβρουαρίου όπως έχει συμφωνηθεί από την περασμένη Κυριακή, η προσφυγή σε εκλογές για να εκφραστεί με τον πιο αυθεντικό τρόπο ο ελληνικός λαός. Αυτή, άλλωστε, είναι και η απόλυτα σαφής δέσμευση την οποία έχει αναλάβει η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της Αντ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που έκανε το «μετέωρο βήμα» και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών, στελεχών και βάσης προχώρησε στη συμφωνία για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης. Το θέμα των εκλογών έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, διότι από χθες άρχισαν να κυκλοφορούν μάλιστα και τα πρώτα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος δεν ήρθε για να φύγει, αλλά για να... μείνει. Δηλαδή για να σηματοδοτήσει με την παρουσία του, όπως λέγεται, τη «νέα μεταπολίτευση» με τη δημιουργία νέων κομμάτων που στην πραγματικότητα θα αποσκοπούν στον εξωραϊσμό των σημερινών στρεβλώσεων και διαπλοκών.




ΠΗΓΗ

2 σχόλια: