ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ισπανία: Σαρωτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος









Ο Μαριάνο Ραχόι αναλαμβάνει τα ηνία της Ισπανίας σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Με καταμετρημένο άνω του 50% του συνόλου των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα..
συγκεντρώνει 187 έδρες, αποκτώντας έτσι την αυτοδυναμία για την οποία απαιτούνται 175 έδρες.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) καταλαμβάνει 111 έδρες. Πρόκειται για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξης μετά την μεταπολίτευση και τον θάνατο του Φράνκο.
Η νίκη των συντηρητικών και η ήττα των σοσιαλιστών ήταν εν πολλοίς δεδομένη. Η εκστρατεία του σοσιαλιστή, διαδόχου του Χοσέ Θαπατέρο και πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ατονήσει και έχει επικεντρωθεί στην “αμυνα”, με προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που μπορεί να περικλείει μια υπερβολικά ισχυρή δεξιά κυβέρνηση.
Ο νέος πρωθυπουργός θα βρεθεί αμέσως αντιμέτωπος με τη μάστιγα της ανεργίας, η οποία μάλιστα μεταξύ των νέων σημειώνει υπερδιπλάσια ποσοστά και με το επιτόκιο δανεισμού, το οποίο την τελευταία εβδομάδα αναρριχήθηκε επικίνδυνα στο 7%.
Αν και ο επερχόμενος πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, κατά την προεκλογική περίοδο, για να κρατήσει όσο μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων μπορεί στο κόμμα του, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε περιορισμό των δαπανών, δηλαδή περικοπές, από τις οποίες, όπως έχει δηλώσει, αναμένεται να διασωθούν οι συντάξεις και κάποιες παροχές του κράτους πρόνοιας, καθώς η ανεργία βρίσκεται στα ύψη.


euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου