ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη







Oι Γερμανοί προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να μην συνεχίσει με τα προγράμματα λιτότητας..
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel εξετάζονται τρία σενάρια: το πρώτο και “βασικό” σενάριο, «θέλει» την κατάσταση να μην επιδεινώνεται σημαντικά και αναφέρει μάλιστα οτι η Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα θα μπορούσε ίσως να ενισχυθεί χωρίς την Ελλάδα.


Ενα δευτερο χειρότερο σενάριο φέρνει την Ιταλία και την Ισπανία στο στόχαστρο των αγορών, κάτι που θα αναγκάσει τον EFSF να χρηματοδοτήσει τις δύο χώρες.


Το “χείριστο” σενάριο όμως προβλέπει για την Ελλάδα “έναν φαύλο κύκλο ανέχειας που θα διαρκούσε δεκαετίες”. “Το εθνικό χρέος της χώρας θα αυξηθεί παρά το κούρεμα γιατί και πάλι τα χρέη της Ελλάδας θα υπολογίζονται σε ευρώ. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα υποβαθμιστεί άμεσα και οι ελληνικές εταιρείες θα παλεύουν να βρουν πρόσβαση σε χρήματα γιατί οι τράπεζες της χώρας επίσης θα αποκοπούν από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου” σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου