Από το κέντρο της Αθήνα μεταφέρεται στου Ρέντη στις παλιές αποθήκες Κεράνη. Όχι λένε οι εργαζόμενοι και προσπαθούν να αποτρέψουν την..μετακόμιση!.
Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών. Φεύγει από το Σύνταγμα και πάει στη Λεωφόρο Θηβών, στο μετασκευασμένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις υπηρεσίες του υπουργείου που βρίσκονται στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 10 και προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις.
Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2011, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της Κεράνης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του».
Σύμφωνα με το “Βήμα” το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας είναι νοικιασμένο με μηνιαίο μίσθωμα 78.000 ευρώ. Δηλαδή 936.000 ευρώ τον χρόνο!
Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του έτους και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά υπηρεσιών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 2.000 υπαλλήλους, έχει αρχίσει. Στην απόφαση γίνεται λόγο για την «επείγουσα ανάγκη περιορισμού της δαπάνης στέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών»
«Αυτές τι μέρες ακούμε ότι θα φύγουν όλοι, ακόμη και Υπουργοί» σημειώνει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Οι περισσότεροι ωστόσο αμφιβάλλουν αν θα μπουν στο φορτηγό της μετακόμισης και τα έπιπλα του υπουργικών γραφείων. Το γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου στεγάζεται σε άλλο κτίριο, αυτό της οδού Νίκης, μαζί με Υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Το κτίριο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας όπου ενοικιάζει το υπουργείο προς 78.000 ευρώ τον μήνα! ΦΩΤΟ EUROKINISSI
«Ξαφνικά, μετά από τις μειώσεις μισθών ως και 50% που ανέτρεψαν τη ζωή μας, τώρα μας ζητούν να μεταφερθούμε σε ένα κτίριο στον Ρέντη, όπου φθάνει κανείς μόνο με αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει παρκινγκ, και η πρόσβαση θα είναι δύσκολη όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συναλλασσόμενους» αναφέρει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.
Το κτίριο των πρώην αποθηκών του Κεράνη κατασκευάστηκε το 1967 και γνώρισε πολλούς μνηστήρες μετά την αγορά του από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και την απόφαση για τη μετατροπή του (1998) σε κτίριο δημόσιας διοίκησης. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη στέγαση 1.300 υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ ωστόσο η μετασκευή δεν ολοκληρώθηκε ως τις εκλογές του 2004.
Η νέα τότε κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε τη στέγαση στο κτίριο υπηρεσιών των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη με ευθύνη των δυο Υπουργείων. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού αντέδρασαν έντονα και η μετακόμιση δεν έγινε ποτέ.
Το 2011 το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου επανήλθε και αποφασίστηκε να μετακομίσουν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι του Υπουργείου αρνήθηκαν τη μετακόμιση κάνοντας λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου. Κάπως έτσι το υπουργείο Οικονομικών έγινε το τέταρτο κατά σειρά Υπουργείο που οδεύει προς Ελαιώνα.
Το μετασκευασμένο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους, μικτής ωφέλιμης επιφάνειας 45.000 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, στην οδό Θηβών 196-198, στα όρια του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Ο ακάλυπτος χώρος του είναι 9.000 τ.μ. και διαμορφώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περιοχές πρασίνου. Από το έτος 1973 μέχρι και το 1995, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καπναποθήκης και επεξεργασίας καπνών.
Η ουσία όμως είναι ότι το κράτος θα γλιτώσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από το ενοίκιο του υπουργείου αφού το κτίριο αυτό όπως και πολλά άλλα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα ανήκουν στο δημόσιο ενώ την ίδια στιγμή δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν τρελά ενοίκια σε κτίρια που δεν τους ανήκουν.
Αν θα γλιτώσει το κράτος τόσα πολλά από την μετακόμιση τότε ας μετακομίσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή