ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρέππας (με e-mail) πιέζει να επιταχυνθεί κι άλλο η «σφαγή» στο Δημόσιο!

Με την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων ξεκίνησε η προσυνταξιοδοτική διαδικασία για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους




Την ίδια ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απέστειλε νέα εγκύκλιο, με την οποία επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των..
καταληκτικών ημερομηνιών για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων, καθώς και e-mail προς όλους τους υπουργούς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Ταυτόχρονα, σε συνεχή επαφή με όλους τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι, είναι και η γενική γραμματέας του υπουργείου Ευσταθία Μπεργελέ.


Εν τω μεταξύ, «αποφράδα ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους» χαρακτηρίζει τη χθεσινή η ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας της έναρξης ισχύος του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καταργείται η μονιμότητα του Δημοσίου από συστάσεως του ελληνικού κράτους.


Ακόμη, καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη γενική απεργία της Πέμπτης.


Στην εγκύκλιό του ο κ. Ρέππας τονίζει ότι «προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού να αποστείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία άμεσα και όχι μετά τις 28 Νοεμβρίου 2011 αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στον φορέα τους και έχει γεννηθεί κατά τα έτη 1958 και προγενέστερα και ενδέχεται να πληροί τα κατά περίπτωση έτη ασφάλισης για την ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία».


Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Ρέππα, προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Παράλληλα ξεκαθάριζαν ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καμία εξαίρεση, αν και δεν απέκλειαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, να επανεξετάσει ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, που έχουν σχέση με την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, όπως έχει ζητήσει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης για τα ΜΜΜ. «Οποιαδήποτε εξαίρεση, στην περίπτωση βεβαίως που υπάρξει», επισήμαναν, «θα πρέπει να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών», πετώντας το μπαλάκι προς τον κ. Βενιζέλο.


Εκτιμάται ότι η πόρτα του Δηµοσίου έκλεισε οριστικά από χθες για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους.


Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2013. Για το σύνολο, ωστόσο, αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, που αποτελούν και το πρώτο κύµα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καµία περίπτωση επιστροφής τους µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δηµόσιο τοµέα. Και αυτό γιατί δεν θα ενταχθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ, µέσω των οποίων καλλιεργείται µια αµυδρή ελπίδα για επιστροφή στο ∆ηµόσιο ενός πολύ µικρού αριθµού εργαζοµένων.


Το εισιτήριο για την εφεδρεία µε την κοινοποίηση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων που προβλέπονται από το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών αναµένεται να πάρουν και περίπου 15.000 εργαζόµενοι που υπηρετούν µε συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τόσο στον στενό δηµόσιο τοµέα όσο και στις ∆ΕΚΟ και στα Νοµικά Πρόσωπα που καταργούνται ή συγχωνεύονται, παρότι επίσηµα θα τους υποδειχτεί η πόρτα εξόδου από την εργασία τους την 1η Ιανουαρίου 2012.




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου