ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο αμετανόητος και οι Ενοχές του (Γράφει το Γεράκι)













Οι ενοχές είναι το δηλητήριο της ψυχής. Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι είναι θυμός ο οποίος, αντί να εξωτερικεύεται, στρέφεται ενάντια στον ίδιο μας τον..
εαυτό για πράγματα που έχουμε κάνει ή δεν έχουμε κάνει. Όταν τις θάψουμε μέσα μας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη συμπεριφορά μας και ν’ αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, τη πραγματικότητα από τη φαντασία.
Οι ενοχές είναι το εργαλείο του Σατανά γιατί μας υπενθυμίζουν τις αποτυχίες μας. ‘Έτσι μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν, αποδυναμώνουν τον ψυχικό μας κόσμο και φρενάρουν την περαιτέρω εξέλιξη μας.
Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι ενοχές είναι μια ανοικτή μολυσμένη πληγή που πρέπει να θεραπευτεί προσεκτικά και ολοκληρωτικά. ‘Όταν δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα, τότε έχουν καταστρεπτικές συνέπειες. Μπορεί να μολύνουν το μυαλό και να δηλητηριάσουν την ψυχή, προκαλώντας αδικαιολόγητο και ανεξέλεγκτο θυμό.
Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος και επικίνδυνος. Αιχμάλωτος των εμμονών του. Από τότε που υφάρπαξε την ψήφο του Γρεβενιωτη, συμπεριφέρεται ως κολλημένος με τον θώκο – προσπαθώντας να βάλει δυναμίτες στη παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επειδή συναινεί με την αναπτυξιακή πολιτική του δημάρχου.
Όταν λησμονεί κανείς τα λάθη του, γίνεται θρασύς, αμετανόητος.
Το να αδιαφορεί για το τι σκέπτεται ο κόσμος, είναι όχι μόνο αλαζονικό, αλλά και μέγιστη αναίδεια.
Μπορεί κανείς να ’ναι «ευγενικός» και ταυτόχρονα υποκριτής, αμετανόητος, ισχυρογνώμων και κριτής όλων, πλην του εαυτού του και των πράξεών του;
Γι αυτό φίλοι μου θα μου επιτρέψετε να του αφιερώσω τον δικό μου στοχασμό, και αν κάνω λάθος τότε καταδικάστε με.
Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει γίνει και για όλα γραπτώς έχει ρίξει ευθύνη σε άλλους. Αχόρταγος, θρασύς, κακός. Γι αυτόν μόνο το χρήμα είναι ο Θεός, όταν δεν υπάρχουν ηθικές αρχές χωρίς ίχνος ντροπής μίζες γυρεύει από παντού. Πάντα την πληρώνουν αθώες ψυχές.
Η βρώμα στην ψυχή του δεν έχει φύγει, δεν την καθάρισαν ούτε τα πολλά λεφτά, ούτε….οι φίλοι απ την κλίκα την παλιά και την νέα. Μη νομίζεις πως θα γλυτώσεις, εξηγήσεις για τις πράξεις σου θα δώσεις. Όταν πας εκεί που δεν έχει επιστροφή θα ζήσεις την πιο δύσκολη στιγμή. Και θα έχεις πια τιμωρηθεί για όλα εκείνα τα αδικήματα που έχεις κάνει
Είναι τα σφάλματα πολλά, και σωτηρία πια δεν έχεις. Απορώ όταν βρίσκεσαι μόνος δεν σκέπτεσαι όλα τα ψέματα που έχεις πει που εξαιτίας τους οι συνεργάτες σου θα καταδικαστούν?
Σε λυπάμαι, αλλά για σένα είναι πια συνήθεια, όλους τους άλλους να καταδικάζεις, απορώ δεν έχεις καθόλου τσίπα?
Από τα πολλά ψέματα που έχεις πει είσαι μπερδεμένος, κι εσύ ο ίδιος έχεις πια πεισθεί, πως είσαι ο καλύτερος και δεν υπάρχει άλλος, τόσο τρανός τόσο μεγάλος.
Πραγματικά δεν μπορώ να σε λυπηθώ είσαι άξιος της τύχης σου. Την ψυχή σου δεν έχεις χρόνο να σώσεις, ότι μίζα και αν προσπαθήσεις να δώσεις!!!
Νίκος Παγιαλάκης (geraki)
Περισσότερα ΕΔΩ


ΥΓ ΑΕΤΟΥ1: "Τι ψυχή θα παραδώσεις.. μωρέ";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου