ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πλήρης επικράτηση της Μέρκελ







Τα πρώτα στοιχεία για τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν σε ελληνική μετάφραση και με όλο το..
σεβασμό προς τον Γάλλο πρόεδρο: «Του πήρε τα σώβρακα». Η Ευρώπη των Μερκοζί θα είναι γεγονός σε λίγο καιρό. Παρακάμπτοντας κάθε έννοια συλλογικού οργάνου εντός της ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν στην αλλαγή της Ευρώπης όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Η πλήρης επικράτηση της Μέρκελ και των θέσεών της έρχεται να επιβεβαιώσει τα σενάρια για Γερμανοποίηση της Ευρώπης. Η συμφωνία θα δοθεί στο δείπνο της Πέμπτης και θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής. Θα συζητηθεί τρόπος του λέγειν αφού οι αποφάσεις είναι προαποφασισμένες στο Βερολίνο.


Όπως προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις:


Συμφωνήθηκε η σκληρή Γερμανική γραμμή για αποβολή των απείθαρχων χωρών από την Ευρωζώνη. Η αλλαγή της συνθήκης θα προβλέπει αυτόματες κυρώσεις, χωρίς πολύ συζήτηση, των χωρών που δεν καταφέρνουν να διατηρούν το έλλειμμα κάτω από 3%. Φανταστείτε την Ελλάδα που φέτος θα κλείσει πάνω από 9,5% και για του χρόνου φιλοδοξεί να είναι κάτω από 6,5%. Η Μέρκελ δήλωσε ότι «απαιτούνται δομικές αλλαγές στην Ευρώπη» και πως «δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για δημοσιονομική πειθαρχία, χωρίς αλλαγή της Συνθήκης».
«Οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας θα προβλέπουν σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες, οι ηγέτες πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη».
Ο νέος μηχανισμός στήριξης συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί του χρόνου κι όχι το 2013 οπότε επισπεύδονται και οι αλλαγές σε ότι αφορά τις κυρώσεις στα ελλειμματικά κράτη. «Θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις, όταν δεν θα υπάρχει σεβασμός σε κανόνες, όπως το ύψος του ελλείμματος» είπε ο Νικολά Σαρκοζί, ενώ πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με την αρχή της πλειοψηφίας και όχι της ομοφωνίας. Δηλαδή, ουσιαστικά κάνουν στην άκρη τις αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα.
Για την Ελλάδα φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι είναι μια ειδική περίπτωση και μόνο ως τέτοια θα ισχύσει το PSI και το κούρεμα. Δηλαδή, δε θα επιτραπεί ανάλογη λύση για τα υπόλοιπα προβληματικά κράτη. Βέβαια, αυτό είναι στον αέρα διότι τι θα πουν στην Ιταλία ή την Ισπανία αν ζητήσουν κι αυτές ελάφρυνση από το υπερβολικό χρέος τους;
Ο Σαρκοζί φέρεται να πήρε ως αντάλλαγμα μικρότερη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των γαλλικών τραπεζών στο κούρεμα, γεγονός που φυσικά πρέπει να διευκρινιστεί τι σημαίνει για την Ελλάδα.
Φυσικά για ακόμη μια φορά απέκλεισαν το ενδεχόμενο ευρωομολόγου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου