ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ







Η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας φέρνει αντιμέτωπους με τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας με..
«ιδιαίτερες ικανότητες» 365 ημέρες το χρόνο. Υποχρεώσεις για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ιδιαίτερα προβλήματα και η πλήρης ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις αποτελεί υποχρέωση όλων μας.
Ισονομία και Ισοπολιτεία αρμόζει στην κοινωνία των ενεργών πολιτών.
Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα προβληματισμού και όχι εορτασμού και ευχολογίων για τις διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά τα άτομα με ειδικές ικανότητες, στην κοινωνία, στην εργασία, στη ζωή τους.
Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες επιβάλλεται να στέκονται δίπλα μας με υπερηφάνεια και εμείς να τους περιβάλλουμε με σεβασμό.
Η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμα τους.
Δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή στους θεσμούς, στην ελεύθερη πρόσβαση και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αυτόνομη εξυπηρέτηση τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα μένει όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα.
Ως Δήμος στηρίζουμε τα άτομα με «ιδιαίτερες ικανότητες» στην εργασία μέσα από προγράμματα, στην κοινωνία μέσα από δράσεις.


Δημοσθένης Κουπτσίδης


Δήμαρχος Γρεβενών

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΕΤΗΣΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕ ΘΕΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΣΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΚΟΛΩΝΑ,ΔΕΝΤΡΟ,ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ,ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΛΠ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΑ,ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ,ΠΟΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΟΧΙ ΕΤΗΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 364 ΜΕΡΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
    Υ.Γ ΙΔΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή