ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ε, όχι και μαθήματα διαφάνειας από τον Βενιζέλο...

Σφόδρα ταράχθηκε, όταν ο Απ. Κακλαμάνης ζήτησε έλεγχο στα κριτήρια δανειοδότησης των ΜΜΕ από τις Τράπεζες








Μαθήματα διαφάνειας επιχείρησε να παραδώσει χθες ο... Ε. Βενιζέλος και μάλιστα στον Απ. Κακλαμάνη, όταν ο τελευταίος ζήτησε έλεγχο των..
τραπεζών, ειδικά για το πώς δανειοδοτούν επιχειρήσεις ΜΜΕ! Ο υπουργός που έχει συνδέσει το όνομά του με σειρά αδιαφανών μεθοδεύσεων και χαριστικών ρυθμίσεων, μιλώντας στη Βουλή κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού, διακήρυξε ότι τα ΜΜΕ «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, από το κράτος και από τα πιστωτικά ιδρύματα» και όχι με «ειδικό προνομιακό καθεστώς». Λες και δεν ήταν αυτός ο ίδιος που ως υπουργός Πολιτισμού χρηματοδοτούσε συγκεκριμένες ειδικές εκδόσεις - αφιερώματα κυριακάτικων εφημερίδων, αρεστών στον ίδιο...


Είπε ο κ. Βενιζέλος:
"Θέλω να έχω μια καθαρή στάση από το σώμα, από τη Βουλή των Ελλήνων. Οι επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, από το κράτος και από τα πιστωτικά ιδρύματα, ή με ειδικό προνομιακό καθεστώς; Εάν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, ας τις αφήσουμε να αντιμετωπιστούν ως επιχειρήσεις, με διαφάνεια, με έλεγχο, έτσι ώστε να υπάρχουν υγιείς οικονομικές καταστάσεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να ασκείς τεράστια εξουσία πολιτική, να επηρεάζεις το φρόνημα και να μην έχεις διαφάνεια στην δική σου οικονομική κατάσταση. Στον τρόπο κτήσης των κεφαλαίων και στον τρόπο διαχείρισης. Απλά πράγματα. Όχι συνδικαλισμοί, όχι μεσολαβήσεις. Απλοί κανόνες διαφανείς που ισχύουν για όλους".
Προηγουμένως ο κ . Κακλαμάνης στην αγόρευσή του είχε θέσει θέμα ελέγχου των σχέσεων Τραπεζών με ομίλους ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι η στάση ορισμένων Τραπεζών να δανειοδοτούν κάποια ΜΜΕ και όχι κάποια άλλα, με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια, ουσιαστικά τις καθιστά ρυθμιστές στο χώρο του Τύπου αφού θα είναι αυτές και μόνο που θα αποφασίζουν ποιά ΜΜΕ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ποιά όχι.
Έκανε δε και συγκεκριμένη αναφορά στην "Ελευθεροτυπία", λέγοντας:
"Ξέρετε ότι η απογευματινή εφημερίδα Ελευθεροτυπία, μια ανεξάρτητη αδέσμευτη εφημερίδα, έντονα κριτική απέναντι στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και στο κόμμα του, κλείνει;"
Ίσως αυτή η αναφορά να ήταν που ενόχλησε σφόδρα τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μίλησε για "υγιείς οικονομικές καταστάσεις", αποκρύπτοντας –βεβαίως- ότι οι όμιλοι ΜΜΕ της προτίμησής του, καταγράφουν μεγαλύτερες ζημιές από την εταιρία που εκδίδει την "Ε". Μόνο που τα δημοσιεύματα της "Ε" για τις επιδόσεις του κ. Βενιζέλου (με πιο πρόσφατη αυτή της χαριστικής ρύθμισης στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Proton Bank), έχουν καταστήσει σαφές στην κοινή γνώμη πως οι "απλοί διαφανείς κανόνες" που ανερυθρίαστα επικαλείται ο πολυπράγμων υπουργός, δεν είναι παρά αυτοί που εξυπηρετούν τις αχαλίνωτες πολιτικές του επιδιώξεις...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου