ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Της Εφορίας το κάγκελο!





Βάζουν πολίτες να πληρώσουν ξανά το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε τις εισπράξεις που έχουν γίνει από τις..
ίδιες τις εφορίες! Το απίστευτο μπάχαλο με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό δεν έχει τέλος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, καθώς καλούνται να πληρώσουν και πάλι τη β' δόση της έκτακτης εισφοράς, προσαυξημένη με το ανάλογο πρόστιμο. Η «δ» παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα το ειδοποιητήριο της γ' δόσης, που εστάλη σε πολίτη κάτοικο της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος καλείται να πληρώσει εκ νέου τη β' δόση του χαρατσιού, μαζί με πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι την πλήρωσε κανονικά και εντός προθεσμίας.


Πρόκειται για ένα ακόμα καραμπινάτο σφάλμα του ΚΕΠΥΟ, που εξέδωσε σειρά πολυεκκαθαριστικών, χωρίς να λάβει υπόψη την πιθανότητα οι πολίτες να έχουν εξοφλήσει κανονικά τη β' δόση στις κατά τόπους εφορίες, όπως όριζε η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή με την έκδοση της β' δόσης των πολυεκκαθαριστικών είχε αναγκάσει το ΥΠ.ΟΙΚ. να δώσει παράταση μίας εβδομάδας, προτρέποντας τους πολίτες να μεταβούν απευθείας στις εφορίες για να εξοφλήσουν το ποσόν που τους αναλογεί, ακόμα και χωρίς να έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Το σύστημα του ΚΕΠΥΟ όμως δεν έλαβε υπόψη του πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις υπεύθυνων πολιτών, που έσπευσαν να κάνουν πράξη την προτροπή του υπουργείου, και τώρα τους τιμωρεί υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν ξανά τη β' δόση και μάλιστα με πρόστιμο.


Είναι δεκάδες ως τώρα οι περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτόν τον παραλογισμό και αναγκάζονται να απευθυνθούν στις εφορίες για να βρουν το δίκιο τους. Από την πλευρά τους, οι εφοριακοί δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπου όμως φαίνεται εξόφθαλμα ότι υπάρχει λάθος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Η κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες είναι χαοτική και αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι πολλοί εφοριακοί αποχωρούν λόγω εφεδρείας.




Βασίλης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου