ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Frau Μέρκελ διόρισε υφυπουργό (τον Φούχτελ) αρμόδιο για την Ελλάδα











Για όσους πρόλαβαν ήδη να... βαρεθούν τον Χορστ Ράιχενμπαχ, στον ρόλο του γενικού δερβέναγα της χώρας και στην ελληνική νέα τάξη πραγμάτων που έσπειρε το ΠΑΣΟΚ και..
τώρα θερίζει με χαρά η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Λουκά Παπαδήμου, υπάρχει λύση. Γερμανική, εννοείται!
Μετά τον Ράιχενμπαχ λοιπόν ακόμη ένας Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει καίριο ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδας. Ο λόγος για τον υφυπουργό Εργασίας του μερκελικού βασιλείου Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος ορίστηκε από την ίδια τη Γερμανίδα καγκελάριο ως «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», με στόχο την αναζωογόνηση της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και της συνεργασίας που σχεδιάζει το Βερολίνο να αναπτύξει με την Αθήνα, στη βάση βέβαια συγκεκριμένων προοπτικών. Με λίγα λόγια λοιπόν ο Χερ Φούχτελ ορίστηκε υφυπουργός της γερμανικής κυβέρνησης στο άτυπο αλλά ουσιαστικό για τη Μέρκελ... υπουργείο Ελλάδας!
Σύμφωνα με αναλυτές, ο Χερ Φούχτελ θεωρείται άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης της Μέρκελ, με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, και ως κύρια αποστολή του έχει χρεωθεί την προώθηση και την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που δεν έχει εκταμιεύσει ακόμη από την Ε.Ε. η Ελλάδα. Ανθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ -αν και το χιούμορ δεν αποτελεί το φόρτε των Γερμανών- ο νέος απεσταλμένος της Ανγκελα Μέρκελ στη χώρα εξέπληξε τους πάντες στην Ελλάδα, όταν μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου Polis 2011 στη Θεσσαλονίκη δεν δίστασε να πει «έφερα μαζί το μαγνητοφωνάκι μου για να καταγράψω όλες τις καλές ιδέες που θα ακούσω εδώ - γιατί ό,τι δεν υλοποιείται δεν αξίζει τίποτε». Αστείο, ομολογουμένως αρκετά γερμανικό για τα ελληνικά πρότυπα χιούμορ, με το οποίο όμως, σύμφωνα με την πολιτική συμπεριφορά ορισμένων, θα έπρεπε να γελάσουμε – δουλικά.




Γιώργος Τραπεζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου