ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

O Ραγκούσης έσωσε πέντε δικούς του πριν αλλάξει υπουργείο





Κυβερνητικές αποφάσεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων, με πρακτικές που παραπέμπουν σε κομματικό αλισβερίσι, με φόντο τις διεργασίες στο εσωτερικό..
του ΠΑΣΟΚ έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν σε πρώτη φάση τους υπουργούς Αννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι, κατά τα άλλα, υψώνουν τη ρομφαία της εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης από λογικές «συντεχνιασμού» και «κρατισμού» και προνομιακών μεταχειρίσεων, στο πλαίσιο να εκφράσουν το «μεταρρυθμιστικό» ΠΑΣΟΚ στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.


Ο Γ. Ραγκούσης στην εκπνοή της κυβέρνησης Παπανδρέου «έστειλε» από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο υπουργείο Παιδείας πέντε υπαλλήλους με μισθό μεγαλύτερο από αυτόν που έπαιρναν και μάλιστα, επειδή στο νέο τους περιβάλλον δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, ελήφθη μέριμνα να οριστούν νέες. Δηλαδή «τα πρόσωπα έκαναν τις θέσεις και όχι οι θέσεις τα πρόσωπα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους «μετακινούμενους υπαλλήλους» (σ.σ.: τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση της «δημοκρατίας») υπάρχει και μια κυρία, το επώνυμο της οποίας είναι ίδιο με του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν πρόκειται για συνωνυμία ή αν υφίσταται συγγενική σχέση με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, οπότε το θέμα γίνεται σοβαρότερο.


Με το όλο ζήτημα ασχολείται ήδη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου για εξυπηρέτηση κομματικών εκλεκτών σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.


«Ακόμη και λίγες ώρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου (και ενώ η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής), φροντίζατε για την εξυπηρέτηση κομματικών σας φίλων και μάλιστα σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού» αναφέρει με ερώτηση που καταθέτει στην Αννα Διαμαντοπούλου και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, στις 11/11/11 με κοινή υπουργική απόφαση την οποία συνυπογράψατε με τον απερχόμενο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μεταφέρατε (!) από το υπουργείο αυτό στο υπουργείο Παιδείας πέντε υπαλλήλους.
Επειδή, μάλιστα, δεν υπήρχαν στο υπουργείο Παιδείας κενές οργανικές θέσεις, αυτές δημιουργήθηκαν προκειμένου να τις καταλάβουν οι πέντε εκλεκτοί».


Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., «το εξοργιστικό είναι ότι αυτή η… μεταφορά έγινε προκειμένου οι πέντε αυτοί υπάλληλοι να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό (!) ενώ «προστατεύονται» και από άλλους κινδύνους, όπως αυτόν της εφεδρείας.


Στην κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι κάθε χρόνο ο κρατικός Προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται με εκατόν οκτώ χιλιάδες εννιακόσια (108.900) ευρώ εξαιτίας της μεταφοράς αυτών των πέντε υπαλλήλων. Ετσι οι πέντε εκλεκτοί να λαμβάνουν από εδώ κι εμπρός επιπλέον κάθε μήνα 1.815 ευρώ ο καθένας (!) με δαπάνη «σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή υπουργική απόφαση.


Τέτοιου είδους πρακτικές «πράσινων» υπουργών στη λογική «βοήθα με να σε βοηθώ, να κερδίσουμε στο κόμμα τον εχθρό» έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των πολιτικών δυνάμεων και τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις, ώστε να δοθούν αναλυτικά οι λίστες με τις μετακινήσεις υπαλλήλων από το ένα υπουργείο στο άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου