ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«20 Μαρτίου η χρεοκοπία της Ελλάδας»!





Κατακλυσμός αρνητικών προβλέψεων για το μέλλον της Ελλάδας, στο ξεκίνημα μιας εβδομάδας που κινείται στον απόηχο των μαζικών υποβαθμίσεων..
από τον οίκο Standard & Poor’s, την εμπλοκή με το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αλλά και την άφιξη της τρόικας στη χώρα μας.


Με τίτλο «Ο ζοφερός χειμώνας της Ευρώπης», η εφημερίδα «International Herald Tribune» δεν αποκλείει ελληνική χρεοκοπία και μάλιστα στις 20 Μαρτίου, εάν η χώρα μας δεν λάβει το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, σημειώνοντας ότι η Αθήνα μπορεί πολύ δύσκολα να αντέξει κι άλλη λιτότητα την ώρα που η οικονομική συρρίκνωση δεν της επιτρέπει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και ενώ το «κούρεμα» της τάξης του 50% ίσως να μην επαρκεί. Η Ελλάδα πηγαίνει προς... χρεοκοπία, προειδοποιεί μέσω twitter ο κορυφαίος διαχειριστής ομολόγων της Pacific Investment Management Co Mπιλ Γκρος. Οπως ανέφερε, οι υποβαθμίσεις του οίκου αξιολόγησης S&P την προηγούμενη εβδομάδα δείχνουν ότι οι χώρες μπορούν να αποτύχουν στην αποπληρωμή των ομολογιακών τους υποχρεώσεων και η Ελλάδα θα αποτελέσει το τελευταίο παράδειγμα. Σημειώνεται ότι η PIMCO αύξησε τον Δεκέμβριο κατά 30% τις επενδύσεις της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.


Ο γερμανικός Τύπος αμφισβητεί εκ νέου την προοπτική παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, εκφράζοντας την άποψη ότι η χώρα μας δύσκολα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία. Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» η εφημερίδα «Handelsblatt» κάνει λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους. Η γερμανική έκδοση των «Financial Times» σε δημοσίευμα επισημαίνει ότι «οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» και παρατηρούν ότι «πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Ομως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος, ένα “κούρεμα” 50%». Στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο του και το περιοδικό «Der Spiegel», με τίτλο «Μάθημα από τη Μυτιλήνη», ενώ στον υπότιτλο αναφέρει: «…Τι βοηθούν νέα δάνεια και “κούρεμα”, όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια;».


Πολύ πιο σημαντική από τις υποβαθμίσεις τoυ S&P χαρακτηρίζει την εμπλοκή στο ελληνικό PSI η εφημερίδα «The Wall Street Journal», υποστηρίζοντας ότι η τύχη του ευρώ κρέμεται από αυτή τη συμφωνία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, τότε η χώρα θα χρειαστεί ακόμα ένα δανειακό πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου