ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Μα τι πίνει ο Σαχινίδης;





Πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ θα επιδιώξει με τον νέο Προϋπολογισμό η κυβέρνηση, λησμονώντας ότι το 2012 θα είναι το τέταρτο κατά σειράν έτος..
που η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε καθεστώς ύφεσης.
Πάνω στο άπιαστο όνειρο της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012 στηρίζεται η εγκύκλιος εκτέλεσης του νέου Προϋπολογισμού του Φίλιππου Σαχινίδη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Με αυτή παρέχονται οδηγίες σε όλα τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και τους άλλους εποπτευόμενους φορείς για το πώς «θα κουρέψουν» τις δαπάνες τους και θα εισπράξουν εγκαίρως τα προβλεπόμενα έσοδα.


Σε μια χρονιά που οι φόροι θα είναι κατά 9,1 δισ. ευρώ περισσότεροι σε σχέση με το 2011, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα ελληνικά νοικοκυριά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα στα υπουργεία «να κάνουν τα στραβά μάτια» σε μικρού μεγέθους ελλείμματα που θα εμφανίζουν ορισμένοι φορείς, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα καλύπτονται από πλεονάσματα άλλων φορέων.
Με την ίδια εγκύκλιο παρέχονται επίσης οδηγίες για την αποφυγή συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών·κάτι για το οποίο μεγάλη ευθύνη έχει το Γενικό Λογιστήριο, που εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή της 6ης δόσης από την τρόικα είχε προχωρήσει σε εμπάργκο όλων των πληρωμών.
Να σημειωθεί ότι τα εσωτερικά χρέη του Δημοσίου (υπουργείων, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, δήμων κ.λπ.) έχουν φτάσει τα 6,5 δισ. ευρώ ή το 3% του ΑΕΠ.


Κατά τα άλλα με την εγκύκλιο Σαχινίδη:
- Καθορίζονται όρια δαπανών και όχι ύψος κονδυλίων προς ανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιχειρηθεί από τους φορείς του Δημοσίου να συγκρατηθούν οι δαπάνες κάτω από τα όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων.
- Η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων στον Προϋπολογισμό πιστώσεων δεν είναι δεδομένη.
- Μετατάξεις, αποσπάσεις ή μεταφορά προσωπικού από μια υπηρεσία στην άλλη θα πρέπει να γίνονται μόνον εφόσον υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις στην υπηρεσία όπου μετατάσσονται οι υπάλληλοι.
-Ολοι οι φορείς θα πρέπει να εντοπίζουν έγκαιρα τις αποκλίσεις από τους στόχους και να λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα.




ΔHMOKΡATIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου