ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μεγαλύτερος αποστολέας spam mail παγκοσμίως η Ινδία

Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ κανείς παρά την ύπαρξη σχετικού νομοθετικού πλαισίου





Η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό αποστολών spam mail στον κόσμο είναι η Ινδία σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky..
Μάλιστα παρά το γεγονός ότι υφίσταται σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, λόγω της ελλιπούς εφαρμογής του, οι spammers σπάνια καταδικάζονται.


«Η Ινδία διαθέτει το νόμο Information Technology Act που εισήχθη το 2000. Αλλά κανείς δεν έχει καταδικαστεί με βάση αυτό το νόμο, ο οποίος εξάλλου δεν καλύπτει την περίπτωση των spam mails. Αν ήμουν spammer, θα προτιμούσα να στέλνω τα spam mail από την Ινδία προς διάφορες χώρες, διότι στην Ινδία δεν πρόκειται να με πιάσουν ποτέ», εξήγησε ο ειδικός σε θέματα τεχνολογικής ασφάλειας Vijay Mukhi.
Ο αναλυτής της Kaspersky, David Emm, εκτίμησε ότι η συνεχής επέκταση χρήσης του διαδικτύου μεταξύ των Ινδών δυσκολεύει τρομερά το έργο των αρχών, αλλά χαιρέτισε τις πρόσφατες συλλήψεις. “Είναι μια καλή ένδειξη ότι δίνουν στο ζήτημα τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Το ηλεκτρονικό έγκλημα επεκτείνεται σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στην Ευρώπη υπάρχει σχετική νομοθεσία εδώ και αρκετά χρόνια, σε χώρες όμως όπως η Βραζιλία και η Ινδία δεν είναι βέβαιο ότι ισχύει ειδική νομοθεσία για το έγκλημα στο διαδίκτυο. Αυτό δημιουργεί κενά”, σχολίασε ο Emm.
Στην έκθεση που δημοσίευσε η Kaspersky, τόνιζε ότι 14.8 τοις εκατό όλων των spam mails του τελευταίου τριμήνου στάλθηκαν από την Ινδία. Η δραστηριότητα των spammers αυξήθηκε λόγω των ελλιπών ελέγχων ασφαλείας, ενώ παρόμοια όξυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος παρατηρήθηκε και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου