Μοιραστείτε το στο facebook
Να κατακλύσει την ελληνική αγορά με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες του τρίτου κόσμου, με ολέθριες..
συνέπειες για την υγεία των Ελλήνων, αλλά και για τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, στοχεύει ο νέος νόμος για την Υγεία.
Με προσταγές της τρόικας, τίθεται προς ψήφιση διάταξη περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι αναγκασμένοι να δίνουν στον ασθενή το πιο φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς και όχι αυτό που αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Θα καλούνται, δηλαδή, να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο το κριτήριο της τιμής και όχι τις ποιοτικές προδιαγραφές, τον τόπο παραγωγής και τις όποιες παρενέργειες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κατασκευασμένα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, να κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αντικαθιστώντας τα επιτυχημένα ελληνικά γενόσημα.Να κατακλύσει την ελληνική αγορά με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες του τρίτου κόσμου, με ολέθριες..
συνέπειες για την υγεία των Ελλήνων, αλλά και για τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, στοχεύει ο νέος νόμος για την Υγεία.
Καταστροφικές προβλέπονται οι επιπτώσεις και...για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν τα γενόσημα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μεγάλο ποσοστό. Σε αυτές τις εταιρείες, και σε συνδεδεμένες με αυτές επιχειρήσεις απασχολούνται 30.000 άτομα.
Το οικονομικό όφελος από την πρακτική αυτή θα είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο, αφού σύντομα οι ξένες πολυεθνικές που θα εισάγουν τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο θα καταστούν μονοπώλιο και θα αυξήσουν στη συνέχεια τις τιμές τους.
Είναι προφανές ότι στόχος των επιταγών της τρόικας δεν είναι παρά να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων φαρμακοβιομηχανιών. Και ενώ, θεωρητικά, η διάταξη περνάει για να μειωθεί η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, τελικά τα έσοδα του Δημοσίου θα συρρικνωθούν αντί να αυξηθούν, λόγω της καταστροφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της απώλειας θέσεων εργασίας και, φυσικά, του επικίνδυνου μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί.
apneagr.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου