ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παγίδα Παπουτσή σε Αβραμόπουλο





Παγίδα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλο στήνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής με την αιφνιδιαστική..
απόφασή του να προσφύγει στη NAMSA (η εμπορική - στρατιωτική υπηρεσία του NATO) για τη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, αντί της λογικής και διαφανούς διαδικασίας της έγκαιρης προκήρυξης διαγωνισμού.
Η σύναψη συμβάσεων της NAMSA γίνεται με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και, μολονότι θεωρητικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούσε να χειριστεί μόνο του όλες τις διαδικασίες, στην πράξη θα απαιτηθεί και η εμπλοκή των υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που έχουν μακρά πείρα συνεργασίας με την εμπορική υπηρεσία της Ατλαντικής Συμμαχίας.


Η ανάμειξη της NAMSA στη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων σημαίνει, αυτόματα, τη διαβάθμιση «απορρήτου» στον διαγωνισμό για πρώτη φορά στα χρονικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς πραγματική δυνατότητα ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των υποψήφιων εταιριών και χωρίς διασφάλιση της διαφάνειας. Ταυτόχρονα (για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια) το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η Πολεμική Αεροπορία δεν θα αρκεστούν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των γνωστών αεροσκαφών Canadair, αλλά θα επιβαρυνθούν και με πρόσθετα βάρη. Είναι δε άξιο απορίας γιατί ο κ. Παπουτσής, αφού επιλέγει την αδιαφανή οδό της NAMSA, προτιμά να «διασπείρει» την ευθύνη και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ώστε να καταστήσει κι αυτό υπόλογο.


- Πιάστηκε στα πράσα


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εντόπισαν ήδη τη μη συνηθισμένη παράσταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τη NAMSA με ημερομηνία της περασμένης Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.


Επιπλέον η NAMSA και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Χρ. Παπουτσής, υφυπουργός Μ. Οθωνας και γ.γ. Ελ. Οικονόμου) έχουν επιλέξει, καταρχάς, ως ημερομηνία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις προτάσεις ενοικίασης ελικοπτέρων την… 25η Μαρτίου. Ασφαλώς όλοι γνωρίζουν ότι οι ημέρες εθνικών εορτών και επίσημων αργιών δεν είναι έγκυρες ως προς της προθεσμίες έναρξης, αξιολόγησης ή κατακύρωσης διαγωνισμών, αλλά όσοι επέλεξαν την αδιαφανή διαδικασία είτε το ξέχασαν είτε δεν πτοήθηκαν καν από την αργία. Και, ατυχώς για τους ίδιους, δεν μπορούν ούτε να επικαλεστούν ότι η 25η Μαρτίου είναι εργάσιμη στην έδρα της NAMSA, στο Λουξεμβούργο, γιατί φέτος πέφτει Κυριακή!


Το δεύτερο στοιχείο που έχει εντοπιστεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι ότι εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το συγγενές θέμα της συντήρησης των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Σ.). Η αιτούσα εταιρία υποστηρίζει ότι από τις διατάξεις προσχώρησης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και από τις διατάξεις λειτουργίας της NAMSA προκύπτει ότι μπορούν να της ανατεθούν εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά όχι άλλες δημόσιες συμβάσεις, όπως των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Σ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου