ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Σχέδιο Μάρσαλ η μόνη σωτηρία για την Ελλάδα»







«Σχέδιο Μάρσαλ» και επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας ζητεί για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων..
Λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, Βέρνερ Χόιερ σχολίασε τα μέτρα λιτότητας και το νέο Μνημόνιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt». Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο με ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» μπορεί να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορούσε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια: «Την περασμένη χρονιά δώσαμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε φέτος να το επαναλάβουμε» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα της τράπεζας, o κ. Χόιερ επισήμανε ότι θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζουν ευκολότερα τις επιχειρήσεις, αλλά και τη συνεργασία της τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή έργων υποδομής, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, η οποία -όπως είπε- θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε και μια πρόταση απευθυνόμενος προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας να αξιοποιηθούν οι Ελληνες που κατέχουν αυτή τη στιγμή θέσεις σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και διαθέτουν υψηλά προσόντα, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, ώστε να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας επιτόπου.


Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι, ως η «οικογενειακή» τράπεζα της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Ο κ. Χόιερ επίσης μίλησε για αύξηση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 5-10 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αξιολόγηση «ΑΑΑ» της τράπεζας και πρότεινε την επιστροφή στα κράτη-μέλη, μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων, των πόρων της Ε.Ε., οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν. Την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, το οποίο να περιλαμβάνει την προώθηση των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού, ζήτησε και η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB). Πριν από λίγες ημέρες και το έγκυρο πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης «Europolitique», με άρθρο του υπό τον τίτλο «Quo vadis Europe?», αναφέρθηκε σε πολιτικούς και διπλωμάτες στις Βρυξέλλες που δεν κρύβουν πλέον τη βαθύτερη πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί με τη μερική ή την ολική αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά μόνο με την προώθηση ενός σχεδίου «τύπου Μάρσαλ», που δεν θα ζητά από τους Ελληνες να αυτοκτονήσουν.


Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου