ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η φιλανθρωπία είναι ανώνυμη και κυρίως αθόρυβη





Εκτός από την κοινωνική ένταση και τις ακραίες καταστάσεις, φαίνεται ότι η κρίση έχει πληγώσει το ελληνικό φιλότιμο και την ευαισθησία ορισμένων..

Ένα περιστατικό από αυτά που συγκλονίζουν, ένα καθημερινό δράμα, μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί να υπάρχει κράτος αν δε μπορεί να σώσει τη ζωή ενός βρέφους τεσσάρων μηνών.
Πρόκειται για το παιδάκι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό. Έλα όμως που το ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΤΥΠΕΤ) δήλωσε αδυναμία να καλύψει τα περίπου 450.000 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταμόσχευση λεπτού εντέρου.
Επί μια εβδομάδα το παιδάκι ήταν στον αέρα και κινδύνευε να πεθάνει. Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν μερικά χρόνια ένα παιδάκι, ο μικρός Βασιλέλης είχε πεθάνει γιατί ενώ είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα από δωρεές η Εθνική μπλόκαρε το λογαριασμό με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.


Έπρεπε λοιπόν να παρέμβει ο Λοβέρδος και να μεσολαβήσει στον διοικητή της Εθνικής, Απ. Ταμβακάκη, ώστε να καλυφθεί το ποσό από την τράπεζα; Ήταν τόσο δύσκολο για την τράπεζα να καλύψει αθόρυβα όλη τη διαδικασία; Ή μήπως δεν έχει λεφτά κι έπρεπε να καλύψουν μέρος της δαπάνης και οι κυρίες Μ. Λάτση και Σ. Στάικου – Σάλλα;
Ας έκοβε ο κ. Ταμβακάκης τις χορηγίες σε διάφορα έντυπα ή σε διάφορους παρατρεχάμενους και να έδινε όλα τα λεφτά από την τράπεζα χωρίς μάλιστα να το μάθει κανείς. Όχι να κάνουν όλοι κοινωνική πολιτική για προβολή. Αυτά τα πράγματα γίνονται αθόρυβα και δεν περιμένουμε να δημοσιοποιηθεί το θέμα, να κινδυνεύσει το παιδάκι ώστε να γίνει κάτι;
Αν είναι αυτή η Ελλάδα του μέλλοντος, που θα αφήνει βρέφη να πεθαίνουν, δεν τη θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου