ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανω-κάτω το ΠΑΣΟΚ και στη μέση ο μπατζανάκης





Αγριεύει ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. Οι «βενιζελικοί» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χρήστου Παπουτσή ζητούν, για λόγους..
αμεροληψίας, την απομάκρυνση του γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, διότι είναι μπατζανάκης του πρώην υπουργού και νυν διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Ομως, ο κ. Καρχιμάκης όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, αλλά προκαλεί κι από πάνω τους εσωκομματικούς αντιπάλους του συγγενή του, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, αν τολμούν να τον... ρίξουν.
Παράλληλα οι «βενιζελικοί» συνέχισαν να συλλέγουν υπογραφές με στόχο να εντυπωσιάσουν, καθώς ισχυρίζονταν ότι ήδη έχουν συγκεντρώσει τις 100 του Εθνικού Συμβουλίου και πάνε για άλλες 100, ώστε να εμφανίσουν το... μαγικό αριθμό 200, που είναι περίπου το 50% των μελών του ανώτερου κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.


Στο μανιφέστο που μοιράζουν ισχυρίζονται:
«Η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, αξιόπιστο, συλλογικό, δημοκρατικό, πατριωτικό και εθνικά υπεύθυνο, κοινωνικά ευαίσθητο, λαϊκό και προοδευτικό, αλλά όχι λαϊκίστικο και δημαγωγικό (...) Ενα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει πάντα τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη» αναγράφεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που διανεμήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να μαζευτούν οι απαραίτητες υπογραφές για την υποψηφιότητα του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος μάλιστα στέλνει τώρα τελεσίγραφο μέσω συνεργατών του ότι δεν θα δεχθεί καμία περαιτέρω αναβολή των διαδικασιών, απαιτώντας ουσιαστικά εκλογή του νέου προέδρου στις 18 Μαρτίου.


«Η στενή συγγένεια του κ. Παπουτσή με τον κ. Καρχιμάκη είναι ένα ζήτημα που μπορεί να φέρει στο ΠΑΣΟΚ άσκοπες τριβές και κάποιες αμφιβολίες» υποστήριξε η Σοφία Γιαννακά, σημειώνοντας πάντως ότι τυχόν άμεση παραίτησή του είναι δικό του θέμα, «αν μπορεί ο ίδιος να εγγυηθεί το αδέκαστο της διαδικασίας». Στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αναμένεται να τεθεί το ζήτημα ώστε να μην ηγηθεί εκείνος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για «φερέγγυα και σοβαρή διαδικασία». Τυχόν παραίτησή του, πάντως, θα απαιτούσε την ανάδειξη νέου γραμματέα έπειτα από σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Εναλλακτικά, λοιπόν, προωθείται η ιδέα συγκρότησης μιας «εκλογικής επιτροπής» γύρω του, που θα εγγυηθεί την όλη διαδικασία.


Εν τω μεταξύ, τις επαφές του με κορυφαίους συνεχίζει ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου. Επίθεση στον Αν. Λοβέρδο εξαπέλυσε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας «αλίμονο αν η φιλοδοξία μας περιορίζεται στο να έρθουμε δεύτερο κόμμα». Για «πρόωρη συζήτηση» μίλησε ο Κ. Καρτάλης, ενώ ως «το πιο πιθανό» σενάριο παρουσίασε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ο Ηλ. Μόσιαλος.
Εξάλλου, την τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων προανήγγειλε χθες ο Ρ. Σπυρόπουλος, μια κι αυτή θα επιτρέψει το στήσιμο «πράσινης» κάλπης...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου