ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πως θα γίνει το PSI

Μοιραστείτε το στο facebook






Μετά το Γιούρογκρουπ της Τετάρτης θα κλειδώσουν οριστικά οι όροι του κουρέματος του ελληνικού χρέους, οι οποίοι άλλωστε έχουν δημοσιοποιηθεί..
μέσω του Μνημονίου που ψηφίστηκε την Κυριακή. Οι ιδιώτες θα έχουν απώλειες 70% με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ αυτό θα είναι συνδεδεμένο και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η διαδικασία της δημόσιας πρότασης, ουσιαστικά της διαπραγμάτευσης με τoυς ιδιώτες για το πώς θα συμμετάσχουν στο PSI. Ουσιαστικά η Ελλάδα θα υποβάλλει επίσημη πρόταση προς τους ιδιώτες για την ανταλλαγή των ομολόγων ( PSI) και οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου οπότε θα γίνει και η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πάντως ο τρόπος που θα συμμετάσχει η ΕΚΤ στο κούρεμα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η ψήφιση από τη Βουλή της εισαγωγής των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού νόμου και άλλες ρυθμίσεις που χρειάζονται. Πιθανότατα όλα αυτά να γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη.
Μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες και το υποχρεωτικό κούρεμα, θα ενεργοποιηθούν τα CDS, θα υποβαθμιστεί η ελληνική οικονομία σε D αλλά οι οίκοι λένε ότι θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των νέων ομολόγων.
Εκτός κι αν βγουν διάφορες εκθέσεις που θα δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας δεν έχει και τόσο καλές προοπτικές. Διότι υπάρχουν φήμες ότι είναι στα σκαριά έκθεση (ίσως του ΔΝΤ) που δείχνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε και μετά το νέο κούρεμα και το νέο Μνημόνιο. Ήδη ξεκίνησαν να υπάρχουν κάποιες διαρροές ότι τελικά το ελληνικό χρέος δε θα είναι 120% του ΑΕΠ το 2020 αλλά 128%. Υπάρχει μια διαφορά αρκετά μεγάλη δηλαδή που με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθεί.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου