ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η τραγωδία στην Ελβετία και οι ομοιότητες με αυτήν στον Αλιάκμονα – Τα πολύνεκρα δυστυχήματα στην Ελλάδα





«Το τραγικό δυστύχημα στο Βέλγιο έχει εντυπωσιακές ομοιότητες όχι μόνο με αυτό των Τεμπών, το 2003, όπου έχασαν την ζωή τους 21 παιδιά από..
το Μακροχώρι Ημαθίας, αλλά κυρίως με αυτό της πτώσης – λίγους μήνες νωρίτερα – λεωφορείου των ΚΤΕΛ στον Αλιάκμονα που κόστισε την ζωή σε 16 ανθρώπους. Και τότε, όπως στο δυστύχημα της Ελβετίας, υπήρχε δυσεξήγητη αλλαγή πορείας του λεωφορείου. Τελικά διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν σε προβληματικά ελαστικά. Νομίζω ότι η λύση του μυστηρίου για την τραγωδία στην Ελβετία μπορεί να δοθεί και από τον διαγραμματικό δίσκο του λεωφορείου όπου μπορεί να ανακαλυφθεί αν ο νεκρός οδηγός είχε συμπτώματα υπνηλίας ή έκανε κάποιες άλλες περίεργες κινήσεις».
Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτης Μαδιάς, σχετικά με το δυστύχημα στην Ελβετία. Το πούλμαν προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να σκοτωθούν – ανάμεσά τους 22 παιδιά ηλικίας 12 ετών. Αλλα 24 παιδιά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα το πούλμαν εισήλθε – με ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα – για λίγα μέτρα στην λωρίδα επιβράδυνσης του τούνελ και κτύπησε στην συνεχεία πλαγιομετωπικά σε τσιμεντένιο τοίχο – φράγμα της λωρίδας αυτής με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο σχεδόν όλων των επιβατών που επέβαιναν στην δεξιά πλευρά του οχήματος.
Διαβάστε για τα πολύνεκρα δυστυχήματα που έγιναν στην Ελλάδα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου