ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Επιχειρήσεις με... ένα ευρώ





Επιχειρήσεις σε μία ημέρα και χωρίς γραφειοκρατικές διατυπώσεις υποσχόταν το 2009 η τότε νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ένα σύνθημα που επαναλαμβάνεται σε διάφορες..
παραλλαγές τα τελευταία 25 χρόνια. Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε τον «καθήκον» του και κατέθεσε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων, την καθιέρωση μιας νέας εταιρικής μορφής που μπορεί να έχει ελάχιστον μετοχικό κεφάλαιο μόλις ένα ευρώ, τη δημιουργία ελεύθερων ζωνών και αποθηκών, την κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών εταιριών, όταν ενεργοποιηθεί το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), και την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.
Με το πολυνομοσχέδιο αναμορφώνονται και οι ρυθμίσεις περί στρατηγικών επενδύσεων (fast track), επιστρέφει στο υπουργείο Ανάπτυξης η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία είχε πάει στο υπουργείο Εργασίας (!), προκειμένου να ικανοποιηθεί η Λ. Κατσέλη, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου την έστειλε στο Εργασίας, και απελευθερώνεται πλήρως η πώληση ψωμιού (με προψημένη ζύμη, bake off).


Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θεσμοθέτηση μιας νέας μορφής εταιρίας, της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας, η οποία θα έχει ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο μόλις ένα ευρώ και οι μέτοχοι θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο με χρήματα, αλλά και με είδος ή προσφέροντας εργασία. Επιπλέον, για σειρά επενδύσεων που ξεκινούν από τη βιομηχανία και την ενέργεια και φτάνουν στον τουρισμό, οι Αρχές αδειοδότησης υποχρεώνονται να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των επιχειρήσεων.
Στη διαδικασία fast track μπορούν πλέον να ενταχθούν και επενδύσεις χαμηλότερου προϋπολογισμού (120.000.000 από 220.000.000 ευρώ ή επενδύσεις 40.000.000 ευρώ που δημιουργούν τουλάχιστον 120 θέσεις εργασίας). Επιπλέον οι επενδύσεις θα εγκρίνονται όχι σε 60 ημέρες, αλλά σε 45 στην περίπτωση που έχουν ενταχθεί στο fast track. Ο οργανισμός Invest in Greece θα λειτουργεί ως «υπηρεσία μίας στάσης» για όλες τις επενδύσεις άνω των 2.000.000 ευρώ και θα αναλαμβάνει να προχωρήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία (άδειες κ.λπ.) για λογαριασμό των επενδυτών.
Οσο για τις ελεύθερες ζώνες ή ελεύθερες αποθήκες, θα υποδέχονται εμπορεύματα χωρίς τα τελευταία να επιβαρύνονται με φόρους ή δασμούς. Ειδικά στις ελεύθερες ζώνες θα επιτρέπεται και η μεταποίηση των προϊόντων, αλλά οι ακριβείς προϋποθέσεις λειτουργίας παραπέμπονται σε μελλοντική απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Τέλος, τροποποιείται το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να αποφεύγεται η καταστρατήγησή του.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου