ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Όλη η Ευρώπη χρωστάει σε Ολλανδία - Γερμανία!

Μοιραστείτε το στο facebook




Την ώρα που το ελληνικό ζήτημα και οι παρενέργειες από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εξακολουθούν να προκαλούν ρίγος, μια νέα βόμβα..
πολλών μεγατόνων ανακαλύπτεται στην καρδιά της Ευρώπης. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας στο τραπεζικό σύστημα και να καθησυχάσει τις αγορές με αλλεπάλληλες ενέσεις ρευστότητας, όμως αυτά δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος, οι ανισορροπίες των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών.


Το σύστημά τους λειτουργεί σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία, με τα χρέη των κεντρικών τραπεζών της περιφέρειας στις κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Ολλανδίας να έχουν πλέον φτάσει τα 600 δισ. ευρώ, από 150 δισ. ευρώ. Εκτενή αναφορά σε αυτό το σύστημα κάνει με δημοσίευμά του το «Der Spiegel», που χαρακτηρίζει βόμβα εκατοντάδων δισ. ευρώ τις ανισορροπίες στο κεντρικό σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης, που είναι γνωστό σαν Target 2. Η Γερμανία έχει συσσωρεύσει απαιτήσεις, που σήμερα ξεπερνούν τα 500 δισ. ευρώ, έναντι του ευρωσυστήματος - του δικτύου που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις διάφορες εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Η Bundesbank έχει αρχίσει να ανησυχεί για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου σε περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης του ευρώ. Την ανακάλυψη της σημασίας του συστήματος Target 2 την έκανε ο Χανς Βέρνερ Σιν, πρόεδρος του γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, που συνυπέγραψε τη σχετική μελέτη με τον συνάδελφό του Τίμο Βολμερσχόιζερ. Οι δύο οικονομολόγοι βρήκαν ότι το ισοζύγιο του συστήματος Target 2 αντανακλά τις ανισορροπίες των ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών από την έναρξη της κρίσης της ευρωζώνης.


Πριν από το 2007 δεν υπήρχε πρόβλημα, γιατί τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών χρηματοδοτούνταν από τις εμπορικές τράπεζες. Από τη στιγμή που αυτό σταμάτησε, τον ρόλο τους ανέλαβαν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γιενς Βάιντμαν δήλωσε ότι οι ανισορροπίες του συστήματος Target 2 είναι σημαντικές και ότι ενέχουν απαράδεκτο κίνδυνο. Υπολογίζεται ότι σε περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης του ευρώ, η Γερμανία θα έχανε μεγάλο μέρος των απαιτήσεών της, που φτάνουν περίπου στο 20% του ΑΕΠ της. Για καταστροφικές επιπλοκές από πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί και το IIF, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε το Reuters.
To ΙΙF κάνει λόγο για πλήγμα στην ΕΚΤ και ανάγκη στήριξης της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, με το συνολικό κόστος στην ευρωζώνη να εκτινάσσεται στο 1 τρισ. ευρώ. Αναφέρει, επίσης, ότι για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα δημιουργηθεί κόστος ανακεφαλαιοποίησης ύψους 160 δισ. ευρώ. Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει ημερομηνία 18ης Φεβρουαρίου και αναγράφεται ως «εμπιστευτικό».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου