ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κατήγγειλε ότι ο Παπακωνσταντίνου απειλούσε να τον καταστρέψει





Νέες, συγκλονιστικές αποκαλύψεις εις βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήρθαν στο φως από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου ..
ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Λογοθέτης «κατήγγειλε» ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών απείλησε να τον καταστρέψει επαγγελματικά, αν συνέχιζε να εκφράζει διαφωνίες για το έλλειμμα.
Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος μαζί με την κυρία Γεωργαντά ήταν οι πρώτοι που αμφισβήτησαν το ύψος του ελλείμματος και τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αν. Γεωργίου, για να εκτινάξει το έλλειμμα στο 15,6%, περιέγραψε με λεπτομέρεια τον διάλογο που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Απέδειξε μάλιστα ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήξερε τα πάντα, αλλά δεν ήθελε να ακούει κουβέντα για την πιθανότητα το έλλειμμα να είναι μικρότερο:


ΜΑΡΤΥΣ: Εγώ έμαθα ότι διώκομαι ποινικά (σ.σ.: για την υπόθεση καταγγελίας υποκλοπής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του κ. Γεωργίου) από τον κ. Πλασκοβίτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μού είπε: «Να παραιτηθείς για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής». Και του είπα: «Δηλαδή έγινα εχθρός της Ελλάδας επειδή αμφισβήτησα το έλλειμμα; Αυτή η διαφορά του 1,8%, σημαίνει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια τρύπα. Εγώ το αμφισβήτησα. Εσείς το δέχεστε χωρίς να πείτε τίποτα. Σας αρέσει;» Μου λέει: «Κύριε Λογοθέτη, με φοβίζετε. Εννοείτε ότι εμείς φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;» Και τότε ήταν που εγώ είπα: «Δεν πονάω κανέναν. Ούτε εσάς. Εγώ αμφισβήτησα απλώς το έλλειμμα και ήθελα να δω πώς βγήκε». Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε αμέσως τη συνάντηση λέγοντάς μου: «Αν δεν παραιτηθείς ως τα μεσάνυχτα, θα το δώσω στα ΜΜΕ, θα το περάσω στη Βουλή, θα καταστραφείς επαγγελματικά και θα ματώσει η Ελλάδα»!
Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Τόσο πολύ.


Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Αυτό είναι στα όρια της απειλής.


Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν όμως ο κ. Λογοθέτης και στις μεθόδους που ακολούθησε ο κ. Γεωργίου και είχαν ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη το έλλειμμα. Ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι ο περίφημος κανόνας ESA, με βάση τον οποίο μπήκαν οι ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία στο έλλειμμα, όχι απλά δεν είναι δεσμευτικός αλλά εφαρμόζεται από ελάχιστες χώρες σε όλη την Ευρώπη.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του κ. Πλεύρη ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει μέτρα το τελευταίο τρίμηνο του 2009, αντί να λέει λεφτά υπάρχουν, το έλλειμμα θα μπορούσε να ήταν ακόμα και κάτω από 10%. Πόσο μάλλον, όπως είπε, αν αληθεύουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Παπαθανασίου ότι μπήκαν 10 δισ. στο έλλειμμα του 2009 ενώ δεν έπρεπε, και ότι μετατέθηκαν έξοδα στο 2009 και έσοδα στο 2010.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου