ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

“ Νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου και όχι Βορίδη” λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ







Ένα χρόνο τώρα ολόκληρη η Ελλάδα ασχολείται με το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού είχε λύσει όλα τα..
προβλήματα της χώρας κι αφού απελευθέρωσε την οικονομία κι έφερε ανάπτυξη, αποφάσισε να τα βάλει με τους… ταρίφες. Προφανώς με το «άνοιγμα» που προωθούσε ο κ. Ραγκούσης ήταν το βήμα για τη σωτηρία της Ελλάδας. Η Μέρκελ με τον καημό των Ελλήνων ταξιτζήδων κοιμάται και ξυπνάει.
Εν πάση περιπτώσει, πέρασαν τόσοι μήνες και το νομοσχέδιο – καυτή πατάτα, βρέθηκε στα χέρια του κ. Βορίδη ο οποίος καλείται, και βάσει μνημονίου, να το προωθήσει πριν τις εκλογές. Το παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο όπου, από καμιά 40αριά υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο κ. Ραγκούσης -ο άνθρωπος που δημιούργησε το μέγα μπάχαλο- αντέδρασε. Οι άλλοι, είτε διά της σιωπής τους είτε μιλώντας επικρότησαν το νομοσχέδιο και ο Βορίδης το πήγε στη Βουλή.
Οι Πασόκοι λοιπόν, οι ίδιοι που στήριζαν τον Ραγκούση με νύχια και με δόντια, έκαναν την πρώτη κωλοτούμπα. Αποφάσισαν να στηρίξουν το νομοσχέδιο Βορίδη, καλό ή κακό αυτό επί της παρούσης δεν έχει σημασία. Σήμερα, όμως, ήρθε νέα κωλοτούμπα από την πλευρά του Βενιζέλου με το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει, όχι στο νομοσχέδιο Ραγκούση αλλά σ’ αυτό του Ρέππα. Μπάχαλο δηλαδή στην Ιπποκράτους που δεν ξέρουν ούτε τι θέλουν ούτε τι τους γίνεται. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο θα ήταν πιο δίκαιος ο μαθηματικός τύπος που είχε προβλεφθεί στο νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα σύμφωνα με το οποίο στην Αθήνα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η αντίστοιχη αναλογία θα είναι 2 ταξί προς 1.000 κατοίκους. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ μιλά τώρα για ρύθμιση που θα κάνει η αγορά από μόνη της, όχι το ίδιο το νομοθέτημα, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτά που προωθούσε ο Ραγκούσης ο οποίος με το έτσι θέλω ήθελε απελευθέρωση χωρίς όρους.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κυβερνητικό στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε, στη διάρκεια της συνεδρίασης του αρμόδιου ΚΤΕ στη Βουλή, τις ρυθμίσεις ως “νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου και όχι Βορίδη”.


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έγινε και στη Βουλή ο κακός χαμός, κυρίως από τους καημένους και καμένους στις δημοσκοπήσεις βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ο… αστέρας της πολιτικής, Αστέριος Ροντούλης επιτέθηκε έμμεσα στον Βορίδη λέγοντας ότι «Υπάρχουν υπουργοί που εν όψει εκλογών θα κάνουν την βρόμικη δουλειά και θα την κάνουν γρήγορα. Αλλά η βουλή δεν μπορεί να κάνει βρώμικη δουλειά. Να αποχωρήσουμε και να αφήσουμε τους υπουργούς να διαβουλευτούν μόνοι τους με τις παρατάξεις που τους στηρίζουν». Αλλά λόγια ν’ αγαπιώμαστε δηλαδή αφού υποτίθεται ότι το νομοσχέδιο είναι υπέρ των θέσεων των ταξιτζήδων και το ΛΑΟΣ έχει προσπαθήσει πολλάκις να «υιοθετήσει» τον κλάδο μπας και πάρει καμιά ψήφο.
Η ουσία είναι ότι για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να περάσει κρίσιμα νομοθετήματα, ειδικά αυτά που στηρίχθηκαν στις φαεινές ιδέες των στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου