ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Απόστολος Τσένης: Θα κερδίσουν όσοι επενδύσουν στον τόπο τους

Μοιραστείτε το στο facebook










Η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη υποστηρίζει τις μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης αλλά και σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης, με στόχο την περιστολή του σπάταλου κράτους και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα...

Στην πατρίδα μας έχουμε περιφρονήσει και έχουμε ενοχοποιήσει το «επιχειρείν». Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία περισσότερο από ανάγκη λόγω της κρίσης, λιγότερο για άλλους λόγους. Η ανάπτυξη όμως πια δεν μπορεί να υπηρετηθεί μόνο από δημόσιες επενδύσεις, το κράτος δεν μπορεί να δανειστεί για να στηρίξει ζημιογόνες δραστηριότητες. Η «κοινωνική» πολιτική με δανεικά μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα. Δεν πάει άλλο.
Στον τόπο μας υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις τις οποίες δημιούργησαν και μεγάλωσαν διορατικοί επιχειρηματίες. Τα παραδείγματά τους είναι φωτεινά μονοπάτια για τους νεώτερους, που είτε έχουν σπουδάσει οι περισσότεροι είτε όχι, αναζητούν δουλειά χωρίς αποτέλεσμα. Τα ξενοδοχεία και οι άλλες επιχειρήσεις στα ορεινά Γρεβενά, οι βιομηχανίες αξιοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων δείχνουν τι πρέπει, τι μπορούν και πώς θα κερδίσουν όσοι επενδύσουν στον τόπο τους.

 Η διέξοδος από την κρίση είναι κυρίως οι επενδύσεις. Όσα δανεικά κι αν πάρει η χώρα μας δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει σελίδα. Χιλιάδες νέοι σπουδάζουν, ξοδεύουν οι οικογένειές τους, άλλοι τόσοι αποκτούν δεξιότητες σε σχολές μετά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν φέρνει απαραίτητα δουλειά.
Ως πολιτικός που επιθυμώ να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους του τόπου μας μπορώ να δεσμευτώ πως θα προσπαθήσω μέσω των υπηρεσιών είτε του κράτους είτε της αυτοδιοίκησης να φέρω κοντά τους νέους με τις ευκαιρίες για επενδύσεις. Είναι άδικο για τον τόπο μας να γνωρίζει ένα ακόμα κύμα μετανάστευσης. Οι Έλληνες ευημερούν στα πέρατα της γης αλλά η πατρίδα μας δεν μπορεί να στερηθεί τα παιδιά της.
Σε κανέναν από όλους τους πολίτες του Νομού Γρεβενών δεν μπορώ να δώσω ψεύτικες ελπίδες πως το παιδί του ή ο ίδιος αν είναι νέος θα διοριστεί στο δημόσιο ή αλλού με ασφάλεια την μονιμότητα όπως παλιά. Αξία και πεποίθησή μου είναι να κοιτάζω στα μάτια όλους τους συμπολίτες μου γνωρίζοντας πως τους λέω την αλήθεια.

Τα έργα υποδομής όπως οι οδικοί άξονες αλλά όσα ακόμα μένουν να γίνουν πρέπει να αποτελέσουν τους δρόμους των εξαγωγών και της έλευσης πολύ περισσότερο επισκεπτών. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες που ξεκίνησε από χρόνια η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και συνεχίζει σήμερα στο Δήμο Γρεβενών. Η προσπάθεια μπορεί να εμπλουτιστεί σε συνεργασία με τον Δήμο καθώς και με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών ώστε τα Γρεβενά να γίνουν εκτός των άλλων και προορισμός πολιτικών προσώπων με την καθιέρωση ετήσιων επιχειρηματικών και πολιτικών forum, κάτι ανάλογο με άλλων χωρών, όπου μικρά χωριά έγιναν συνώνυμα συναντήσεων κορυφής ηγετών από πολλές χώρες του κόσμου. Οι δομές τις οποίες θα υλοποιήσει ο Δήμος τα επόμενα χρόνια μπορούν να καταστήσουν την περιοχή και ως χώρο διοργάνωσης επιστημονικών forum και συνεδρίων υψηλότατου επιπέδου.
Χρέος των πολιτικών είναι να καινοτομούν, συντονισμένοι με τις τοπικές αρχές και τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, ώστε ο τόπος, που όλοι υπηρετούν, να απολαμβάνει αναγνώρισης, προνομίων και οφέλους για όλους τους κατοίκους. Ασχολούμενος με την πολιτική θέλω να απαντήσω σε όλους εκείνους, που από τον καναπέ της αδιαφορίας κρίνουν όσους είναι ενεργοί στα κοινά και κάνουν και λάθη, ενώ οι αλάνθαστοι είναι ο τεμπέληδες του γοητευτικότερου οροπεδίου της Δυτικής Μακεδονίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου