Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κοντοί ή ψηλοί; Τελικά ποιοι ζουν περισσότερο;


Μοιραστείτε το στο facebook



Αν παρατηρήσουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους που συναντούμε στην καθημερινότητα μας, η ακόμα ανθρώπους σε μεγαλύτερη ηλικία που βρίσκονται στο στενό οικογενειακό μας περιβάλλον (παππούδες , γιαγιάδες κτλ. ) θα διαπιστώσουμε ότι...
η πλειοψηφία αυτών των ατόμων είναι κοντοί...!

Ενώ αυτή η απώλεια αναστήματος αποδίδεται μερικώς στη συρρίκνωση των οστών (φυσιολογικό αποτελέσματα της γήρανσης), μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι καθόλου σύμπτωση και θέτουν τη θεωρία ότι ίσως βλέπουμε γύρω μας περισσότερους κοντούς ηλικιωμένους ανθρώπους επειδή στην πραγματικότητα, ζουν περισσότερο από τους πιο ψηλούς.
Είναι όμως έτσι? Ο συσχετισμός μεταξύ του ύψους και της μακροζωίας είναι ένα θέμα μεγάλης συζήτησης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), οι γυναίκες από την Ιαπωνία έχουν το μακροβιότερο μέσο όρο ζωής παγκοσμίως, που φτάνει την ηλικία των 86 χρονών.
Συμπτωματικά, το μέσο ύψος μιας γυναίκας από την Ιαπωνία, μεταξύ των ηλικιών 75 και 79 είναι ακριβώς 149.54cm (58.87 ίντσες).
Βεβαίως σήμερα, είμαστε λίγο πιο ψηλοί από τους προγόνους μας και τείνουμε να έχουμε βελτιώσει τόσο την ποιότητα ζωής μας όσο και την ποιότητα της υγεία μας γενικότερα.
Το 1820, ο μέσος Αμερικανός ζούσε περίπου έως την ηλικία των 39 χρόνων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει ότι σήμερα, ο μέσος Αμερικανός ζει περίπου έως την ηλικία των 75 χρονών.
Ένας άλλος ενδιαφέρον συσχετισμός είναι η σχέση μεταξύ των μετρήσεων του βιοτικού επιπέδου και του ύψους. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών οι άνθρωποι τείνουν να γεννιούνται κοντύτεροι κατά τη διάρκεια «αγχωτικών» χρόνων όπως οι περίοδοι μαζικής ανεργίας, από εκείνους που γεννιούνται κατά τη διάρκεια ακμαζόντων χρόνων.
Υπάρχει όμως αλήθεια στο συμπέρασμα ότι οι κοντύτεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο; Η σύντομη απάντηση είναι ίσως. Αυτή η διαπίστωση όμως παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένας προάγγελος για πόσο καιρό θα ζήσει κάποιος άνθρωπος ανεξαρτήτου αναστήματος.
vatolakkiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου