ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

O Καιρός: Έντονες καταιγίδες σε όλη τη χώρα..

Μοιραστείτε το στο facebook






Η ΕΜΥ εξέδωσε χθες το απόγευμα έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προβλέπει θυελλώδεις ανέμους σε ΝΑ Αιγαίο,.. Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου - Ρόδου - Καστελλόριζου, Ανατολικό - ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.

Ειδικότερα, άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από αργά τη νύχτα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
8. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού από τυχόν σκουπίδια.
9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου