ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Δραγασάκης ανοίγει παράθυρο μετεκλογικής συνεννόησης και ο Λαφαζάνης το κλείνει







Την ανάγκη για εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων εκτάκτου ανάγκης σε τεχνοκρατικό επίπεδο αναφορικά με την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής απόκλισης και της..
κατάστασης στην οικονομία se συνέντευξή του στο CapitalTV ο βουλευτής Β΄ Αθήνας και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Αυτά τα εναλλακτικά σχέδια, όπως υποστηρίζει, μπορούν να εκπονηθούν άμεσα από τεχνοκράτες που θα επιλεγούν από τα κόμματα με επιστημονικά κριτήρια στο πλαίσιο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), του ΚΕΠΕ ή του ίδιου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και “να καθίσουμε να μιλήσουμε πολιτικά μετά τις εκλογές”.


Παράλληλα, εξηγεί ότι όσα ακούστηκαν για τις καταθέσεις τις τελευταίες ημέρες είναι απλές «σκέψεις και ιδέες» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν συζητηθεί συλλογικά στο κόμμα και προσθέτει ότι σε κανένα σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το κόμμα δεν περιλαμβάνεται ως συστατικό η δέσμευση καταθέσεων. Για το θέμα της εκροής των καταθέσεων παραθέτει τη δική του “σκέψη” για την εφαρμογή ενός φόρου εξόδου κεφαλαίων, αντί του “παράλογου” φόρου που επιβάλλεται στον επαναπατρισμό καταθέσεων.


Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου προσπαθεί να βάλει τέλος στις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία και ομολογεί ότι το θέμα αυτό είναι …δύσκολο και απαιτεί ειδικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης προτείνει την εκπόνηση ενός 10ετούς σχεδίου για την οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης. Δεν μπορεί η αριστερά να εγγυηθεί την επιστροφή στο προηγούμενο επίπεδο ζωής με το παλιό σύστημα το οποίο έχει καταρρεύσει. “Μιλάμε για ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού”. Επαναδιαπραγμάτευση των πάντων και επιδίωξη μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης. Όχι σε μονομερείς ενέργειες που θα φέρουν τη χώρα σε μειονεκτική θέση. “Πρέπει να έχουμε μια εξίσωση επιβίωσης”, λέει χαρακτηριστικά. “Η συνέχιση του πυρήνα της πολιτικής του μνημονίου θα μας οδηγήσει ουσιαστικά εκτός ευρώ”. Εξηγεί ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών στο 35% του ΑΕΠ στο οποίο οδηγεί η συνταξή του μνημονίου θα οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική απόκλιση της Ελλάδας από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και θα καταστήσει αδύνατη τη χρηματοδότηση επενδύσεων και του κοινωνικού κράτους. “Θα παραμείνουμε στο ευρώ ως χώρα προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως οι λεπροί της Ευρώπης”, προσθέτει


Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κάνει λόγο για μετεκλογικές συνεργασίες και εκπόνηση έκτακτων εναλλακτικών σχεδίων για την ελληνική οικονομία, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε χθες τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, λέγοντας: «Υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το Μνημόνιο σε συμφωνία με την Τρόικα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…».
Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στη δέσμευση περί «άμεσης ακύρωσης των Μνημονίων και ειδικότερα του δεύτερου» το οποίο όπως θα πουν θα αντικατασταθεί με το «Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση».


Στο κείμενο του οικονομικού προγράμματος θα αναφέρεται επίσης ρητά και κατηγορηματικά ότι «η άμεση ακύρωση των Μνημονίων και των νόμων που τους θεσπίζουν θα συνοδευτεί με την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων, αρχής γενομένης από τους νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, περιορίζουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποδιαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου