ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η τιμωρία του Άκη δεν φτάνει – οι μιζαδόροι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

Μοιραστείτε το στο facebook




Παρά το γεγονός ότι ικανοποιείται μερικώς η κοινή γνώμη με τη φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την παραδοχή ουσιαστικά από την πολιτεία της λεηλασίας που γινότανε..

επί σειρά ετών από τον κρατικό κορβανά, διάχυτη παραμένει η βεβαιαότητα ότι ο Άκης είναι σταγόνα στον ωκεανό στα όσα κατασπάραξαν από το Ελληνικό κράτος ορδές συμμοριών ελληνικών και ξενών συμφερόντων.

Πακτωλός χρημάτων έφυγαν από τα κρατικά ταμεία και οδηγήθηκαν σε εξωτικούς και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιτήδειων κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών, υπουργών, επιχειρημτιών και κάθε είδους «τσιράκι» που συνωστιζόταν στα γραφεία τους.

Οι μέθοδοι που ακολούθησαν είναι πολλές και ορισμένες απο αυτές είναι οι ακόλουθες :

Μεγάλος αριθμός προμηθειών χαρακτηριζόντουσαν ως ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ όπως το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος (Ν.Μ.Α), τα Αερομεταφερόμενα Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Α.Σ.Ε.Π.Ε, ERRIYE), τα Πυραυλικά Σσυστήματα, τα Αντιαεροπορικά Μικρής Εμβέλειας (SHORADS), που αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση μη τήρησης καμίας διαδικασία τόσο η προμήθεια των TOR-M1 όσο και των CROTALLE, τα ΑΡΜΑΤΑ κ.ά. χωρίς να ανταποκρίνεται η υφή τους στην έννοια του νόμου περί μυστικότητας (γνωστά οπλικά συστήματα και εκτενώς αναφερθέντα από όλα τα Μ.Μ.Ε). Αντικειμενικός σκοπός ήταν να λειτουργήσουν με διαπραγματεύσεις τύπου «παζάρι» για να εξασφαλίσουν όχι καλύτερους όρους αλλά μεγαλύτερες μίζες.

Άλλα χαρακτηριζόντουσαν ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για τον προαναφερθέντα λόγο.Τόσο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ώστε στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-4 από τους Γερμανούς να υφίσταται χρονοδιάγραμμα ως ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ για ολοκλήρωσή του μέχρι το 2000, τα πρώτα αεροπλάνα να παραδίδονται το 2003 και μέχρι σήμερα να έχει εκκρεμότητες το πρόγραμμα. Όσον αφορά το κόστος να εκτοξεύεται στο διπλάσιο από τις εκ των υστέρων επιβαρύνσεις και μεθοδεύσεις.

Μεγάλος αριθμός ΚΑΤ’ ΑΝΑΘΕΣΗ προγραμμάτων, όπως το Τροχαίο υλικό (UNIMOK), συστήματα συλλογής πληροφοριών (ASTAC PODS) για τα αεροσκάφη RF-4(που αποσύρονται), προμήθεια μεταχειρισμένων βλημάτων Αέρος – Αέρος AIM-9L/I-1 από την Γερμανία ακριβότερα από τα αντίστοιχα σύγχρονα καινούργια βλήματα και πολλών άλλων.

H ΓΔΕ υποκαθιστά, συμπληρώνει και διορθώνει αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων, όπως η περίπτωση των TPQ-37, η ενσωμάτωση του EUROFIGHTER στα υποψήφια Ν.Μ.Α κλπ. και χαρακτηρίζει πολλές εξ αυτών ως εμπορικές αντί διακυβερνητικές, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ευελιξία «παζαριού». Ακόμη και προμήθειες μέσω FMS τις προωθεί με εμπορική χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει τις μίζες.

Αρκετά από τα προμηθευθέντα οπλικά συστήματα δεν έχει εξασφαλιστεί η συντήρησή τους και υπολειτουργούν, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και είναι υποβαθμισμένα, ενώ μερικά όπως τα TPQ-37 και τις φωτομηχανές KS-127 αποπληρώνονται αλλά δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν.

ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι σε όλες τις συμβάσεις προβλέπεται έναρξη αποπληρωμής των δανείων (με τα οποία γινόταν η προμήθεια) μετά από 5ετή περίοδο «χάρητος» με μεγάλα ποσά προκαταβολής και ταχεία εκταμίευση του συνόλου των χρημάτων. Δηλαδή αγόραζαν εκ του ασφαλούς αφού άλλοι θα έπρεπε να τα εξοφλήσουν, ενώ εξασφάλιζαν και τα «οφέλη» τους ανεξάρτητα εάν έτσι επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό με μεγαλύτερα τοκοχρεωλύσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου