ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

FACEBOOK Πώς μπορεί να καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ

Μοιραστείτε το στο facebook




Το Facebook έχει μπει σε μπελάδες, γράφει ο Πολ Φάρελ (Paul B. Farrell) στο marketwatch.com, λίγες μέρες μετά την επίσημη πρώτη του διαδικτυακού κολοσσού στο Χρηματιστήριο...

Η εταιρία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο του δημοσίου ελέγχου, και οι προειδοποιήσεις μόλις ξεκίνησαν.

Από τη μία το επιχείρημα ότι το Facebook “είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει ή να επιτύχει” και από την άλλη η προειδοποίηση ότι η μετοχή του είναι μια φούσκα που θα σκάσει αν η εταιρία δεν καταφέρει να αυξάνει κατά 41% τα ετήσια κέρδη του για τα επόμενα 5 χρόνια, ούτως ώστε να διατηρήσει την αξία της.

Η πιο δυσοίωνη πρόβλεψη όμως είναι η εξής: To Facebook είναι ένας από τους “μαύρους κύκνους”, που μπορούν να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε κατάρρευση.

Ο αρθρογράφος, ασπάζεται τα παραπάνω επιχειρήματα και - βασιζόμενος στην ψυχολογία και την επιστήμη της συμπεριφοράς (behavioral science) - ισχυρίζεται ότι οι δισεκατομμύρια “φίλοι” του Facebook βρίσκονται σε κατάσταση άρνησης.

“Η ψυχολογία της άρνησης”, αναφέρει, είναι σα τον έρωτα. Δεν ακούς, δεν βλέπεις τα σημάδια που προειδοποιούν. Είσαι πεπεισμένος ότι το Facebook είναι η αδελφή ψυχή σου, θα καταστραφείς αν δεν αγοράσεις μετοχές, θα σε απορρίψει η μοναδική αληθινή σου αγάπη. Ό,τι και να σου πουν δε θα αλλάξεις γνώμη. Αυτή είναι, όπως γράφει ο Φάρελ, η ψυχολογία της άρνησης.

Γιατί όμως βρίσκονται σε άρνηση 95 εκατομμύρια επενδυτές; Ο Φάρελ παραθέτει 5 βασικούς λόγους:

1. Οι επενδυτές μισούν την παραδοχή ότι είναι παράλογοι και παραπληροφορημένοι, γι αυτό και “γαντζώνονται” στην φανταστική ιδέα ότι είναι λογικοί.

2. Η αισιοδοξία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης ενός επενδυτή, αλλά οι Αμερικανοί παραμένουν αισιόδοξοι παρά τις όποιες αντιξοότητες.

3. Η Wall Street λατρεύει τους επενδυτές που είναι παράλογοι, παραπληροφορημένοι και αισιόδοξοι. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι εύκολο να τους χειραγωγήσεις.

4. Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι φύσει ευκολόπιστοι και τείνουν να πιστεύουν ότι η Wall Street λέει την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Η γοητεία του Facebook είναι τόσο ισχυρή, που στο μυαλό όλων είναι “πραγματικά πολύ μεγάλο για να αποτύχει”, καταλήγει ο αρθρογράφος. Γι’ αυτό θα συνεχίσει την πορεία του με ξέφρενους ρυθμούς. Παρά τις προειδοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου