ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σημαντική συμφωνία για χορήγηση 130 δισ. για την ανάπτυξη







«Πριν από δέκα χρόνια, η Γερμανία και η Γαλλία ήταν εκείνες που παρέκκλιναν από τους κανόνες του Ευρώ και χρειάσθηκε πολύς καιρός για να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία του,..
την οποία δεν αμφισβήτησαν, πρώτοι, Έλληνες και Πορτογάλοι».
Με αυτή τη φράση ο Ιταλός πρωθυπουργός έριξε ευθέως καρφιά κυρίως στη Μέρκελ για τη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την κρίση χρέους. Ο Μ. Μόντι, φαίνεται ότι προσχωρεί στον πόλο Ολάντ και Ραχόι οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τη γερμανική πολιτική όπως αυτή αποτυπώνεται κυρίως στο θέμα της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.


Ο Μόντι σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στήριξε το ευρώ λέγοντας «το ευρώ είναι εδώ για να μείνει» κι ότι είναι το αποτέλεσμα μιας μη αναστρέψιμης διαδικασίας.
Η στάση του Ιταλού πρωθυπουργού αποτυπώνει και το κλίμα που επικράτησε στην τετραμερή σύνοδο στη Ρώμη μεταξύ Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Γαλλίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία για τη θέσπιση φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα και των φτωχών χωρών του νότου.


Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρξε συμφωνία για την παραχώρηση του 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για την ανάπτυξη. Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ υπολογίζεται σε 12-13 τρις ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν άμεσα να δοθούν 130 δις ευρώ για την ανάπτυξη, μέρος από τα οποία θα πάει και στην Ελλάδα μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Η ελληνική κυβέρνηση ασφαλώς μπορεί πλέον να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και αποδείχθηκε πόσο σοφή ήταν η επιλογή της ευρωπαϊκής προοπτικής σε αντίθεση με τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες οδηγούσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου