Η ετήσια έρευνα της εταιρίας συμβούλων Mercer προσφέρει πληροφορίες σε άτομα τα οποία έχουν μεταφέρει ή στοχεύουν να μεταφέρουν την επαγγελματική ή..
εργασιακή τους βάση από τη χώρα καταγωγής τους, σχετικά με το οικονομικό κόστος διαβίωσης, σε 214 πόλεις παγκοσμίως.
Η ανώτερη ερευνήτρια της εταιρίας Νάταλι Κόνσταντιν-Μετράλ διευκρίνισε ότι οι ειδικοί συνέκριναν «το κόστος περισσότερων από 200 είδη σε κάθε τοποθεσία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν στέγαση, μεταφορές, σίτιση, ένδυση, οικοσκευή και διασκέδαση».
Στην 78η θέση του καταλόγου βρίσκεται η Αθήνα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και υποχώρησαν αρκετές θέσεις στη σχετική κατάταξη, καθώς μειώθηκαν επιμέρους δείκτες, όπως αυτός της ενοικίασης στέγης. Η Αθήνα είναι πιο ακριβή πόλη από το Βερολίνο, το οποίο βρίσκεται στην 106η θέση και είναι πιο φτηνό και από πόλεις όπως το Μιλάνο, η Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι.
Η πόλη αναφοράς της έκθεσης είναι η Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται στην 33η θέση. Πιο ακριβή πόλη παγκοσμίως εκτιμάται ότι είναι το Τόκιο, το οποίο εκθρονίζει από την κορυφή, όπου βρισκόταν στις δύο προηγούμενες εκθέσεις, τη Λουάντα της Αγκόλα, μια πόλη όπου ο μισός πληθυσμός επιβιώνει κάτω από το όριο της φτώχειας και τα προβλήματα ασφαλείας εμποδίζουν τη νυχτερινή κυκλοφορία των διεθνών αξιωματούχων.
Στη δεύτερη θέση η Λουάντα, η οποία βρίσκεται πλέον ανάμεσα στο Τόκιο και σε μια άλλη πόλη της Ιαπωνίας, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση, την Οζάκα. Η Νανκόγια, στη δέκατη θέση, είναι η τρίτη ιαπωνική πόλη της πρώτης δεκάδας, την οποία συμπληρώνουν, στις θέσεις 4-9, η Μόσχα, η Γενεύη, η Ζιρίχη, η Σιγκαπούρη, η Ν’Ντζάμενα, το Τσαντ και το Χονγκ Κονγκ.
Αντιθέτως, πιο φτηνή πόλη παγκοσμίως παραμένει το Καράτσι στο Πακιστάν.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου