ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα ανεργίας..







Για να γίνει η εγγραφή του ανέργου στο Μητρώο του Οργανισμού απαιτείται η παρουσία του ίδιου του ατόμου στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ της περιοχής όπου διαμένει..

Το ίδιο ακριβώς ισχύει -αυτοπρόσωπη προσέλευση του ανέργου- και για την αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας.
Οι βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση τους επιδόματος ανεργίας με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά: Το τελευταίο 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες (ένσημα) χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατά έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την εγγραφή του στο ταμείο ανεργίας.
Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυση του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας .


Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά: Βασική προϋπόθεση είναι να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σου χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου, το αργότερο σε 60 ημέρες από την απόλυσή σου.
Αν απασχολείται σε εποχιακά επαγγέλματα (ξενοδοχοϋπάλληλοι, μουσικοί, ηθοποιοί κλπ.) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο λαμβανομένων υπόψη και των ενσήμων του τελευταίου διμήνου.
Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που θα πρέπει ο άνεργος να επιδείξει στον ΟΑΕΔ διαβάστε τα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου