ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το παρασκήνιο της επιλογής Ζανιά για την Εθνική Τράπεζα








Βάρδα περίμεναν σύμφωνα με τις φήμες της τελευταίας στιγμής, Ζαννιάς τους προέκυψε, αφήνοντας ξερούς τους παρευρισκόμενους στη..
γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής τράπεζας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, πιστός στη στρατηγική της συναίνεσης που εφαρμόζει στη στελέχωση της κυβέρνησης και το είδαμε να αποτυπώνεται κυρίως στην επιλογή του υπουργού Οικονομικών (δυο φορές μάλιστα), επέλεξε τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαννιά ως πρόεδρο της Εθνικής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά για διευθύνων σύμβουλο.
Πρόκειται για το νέο ισχυρό δίδυμο της Εθνικής τράπεζας, το οποίο αντικαθιστά τους κ.κ. Ράπανο και Ταμβακάκη οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους όπως τους ζητήθηκε από το Μαξίμου.
Πάντως, ο μάνατζερ της τράπεζας θα είναι ο κ. Τουρκολιάς, γέννημα θρέμμα τραπεζίτης, με άριστη γνώση και των ναυτιλιακών θεμάτων, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε επισημάνει (καθώς φήμες τον έφερναν ως υποψήφιο υφυπουργό) ότι δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τα τραπεζικά για να ασχοληθεί με την πολιτική.
Αντίθετα με τον κ. Τουρκολιά που ήταν η αναμενόμενη επιλογή -αν και μέχρι πριν λίγες ώρες φέρονταν ότι θα αναλάμβανε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μαζί- ξένισε η επιλογή του Γιώργου Ζαννιά για πρόεδρο της τράπεζας. Και αυτό διότι μοιάζει σαν επιβράβευση των όσων έκανε στο υπουργείο Οικονομικών τα δυο χρόνια των μνημονίων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τοποθετήθηκε στη νομισματική επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας με απόφαση του Λουκά Παπαδήμου δυο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκτός και αν υπάρχει συμφωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος -σε αντίθεση με τα προερχόμενα πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση όπου διατύπωσε ενστάσεις- δεν έχει αντίρρηση ο στενός του συνεργάτης να εκτεθεί στην κορυφή της μεγαλύτερης τράπεζας.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου