ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως







Κ. Υπουργέ,
Ένα συγκλονιστικό θανατηφόρο ατύχημα στη Χαλκιδική, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έστειλε δυο νέα παιδιά 19 και 21 ετών στο θάνατο και βύθισε δυο οικογένειες στο πένθος..
Φριχτό κι ασήκωτο οι γονείς να θάβουν τα παιδιά τους.
Όχι δεν κάνω κήρυγμα, αλλά στο νου μου έρχονται διάφορες σκέψεις και εικόνες, που με οδηγούν στο να γράψω,  τα παρακάτω.


Πολλά πρωινά, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς ταξιδεύω για Θεσσαλονίκη γύρω στις 5-7 το πρωί, το θέαμα που βλέπω στις παραλίες, στα μπητς μπαρ είναι θλιβερό.
Την ώρα που οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους, τα μπαράκια αυτά είναι ακόμα ανοιχτά, με αρκετά νέα παιδιά να βρίσκονται σε κατάσταση ημικωματώδη.


Σε τέτοια κατάσταση λοιπόν στοιβάζονται μέσα σε αυτοκίνητα συνομηλίκων τους, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Και κάποια απ’ αυτά δυστυχώς δεν επιστρέφουν και ο αριθμός είναι μεγάλος και κάθε χρόνο ο κατάλογος μεγαλώνει. Κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα από τροχαία, που συνήθως γίνονται τις πρωινές ώρες. Και δεν είναι μονάχα τα τροχαία.
Θα μου πείτε οι γονείς τι κάνουν; Ναι, είναι ένα σωστό ερώτημα. Αλλά όσοι είστε γονείς, θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν μπορούν να κάνουν. Σαν γονέας και σαν εκπαιδευτικός σας λέω ότι έχουμε χάσει την μπάλα, γιατί βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν τα αφήνεις να βγουν έχουν ψυχολογικά, τα αφήνεις να βγουν ξαγρυπνάς περιμένεις και προσεύχεσαι. Το περιορισμένο ωράριο της εξόδου σπάνια τηρείται.


Γι αυτό λοιπόν κ. Υπουργέ, παίρνω το θάρρος να σας παρακαλέσω, ενώ γνωρίζω τις αντιδράσεις, να τηρηθεί ένα ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 3 ας πούμε το καλοκαίρι και αυστηροί έλεγχοι που θα απαγορεύουν τη χρήση αλκοολούχων ποτών κάτω απ’ τα 20. Με ταυτότητα. Και αυστηροί έλεγχοι αλκοτέστ, έξω από κάθε τέτοιο μαγαζί. Συνεχώς. Για το φόβο των Ιουδαίων.
Το ξέρω κάποιοι θα αντιπροτείνουν, ότι είμαστε χώρα τουριστική κι αυτό θα επιφέρει ζημίες στα μαγαζιά αυτά.


Λέω λοιπόν, υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτό που γίνεται εδώ; Και ποιον τουρισμό; Της μπας κλας που μόνο τα ξερατά και τα σάλια τους αφήνουν; Ας το αφήσουμε το παραμύθι αυτό της τουριστικής δήθεν καθίζησης. Αν θέλουμε τουρισμό χάι μπάτζετ, υπάρχουν χίλιες προτάσεις, αρκεί να υλοποιηθούν.
Γι αυτό κ. Υπουργέ και η παράκλησή μου. Μπας και σώσουμε κάτι.
Δαναός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου