ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι δυο «τρομοκράτες» των συνταξιούχων!





Εκβιασμών και τρομοκρατίας συνέχεια, με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το αγλάισμα του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να φοβίσει τους συνταξιούχους. Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε ότι η..
καταβολή των συντάξεων είναι συνδεδεμένη με την ισχύ της δανειακής σύμβασης, κάτι που σημαίνει ότι, εάν για κάποιον λόγο η σύμβαση αυτή πάψει να ισχύει, τότε οι συντάξεις μένουν στον αέρα.


Όπως γράφει η Δημοκρατία: Είναι γνωστό όμως ότι ένα μικρό τμήμα των κεφαλαίων που εισρέουν στην Ελλάδα μέσω Μνημονίου κατευθύνονται στην πληρωμή συντάξεων. Τα χρήματα του Μνημονίου κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στην αποπληρωμή των χρεών της χώρας. Ο ίδιος, μιλώντας το Σάββατο το πρωί στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, έσπευσε να αντικρούσει πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, «μπήκε μέσα» κατά 450.000.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε ότι τον Μάιο οι εισπράξεις του ΙΚΑ αυξήθηκαν κατά 13%. Μόνο που παρέλειψε να αναφέρει ότι, παραδοσιακά, κάθε Μάιο τα έσοδα βελτιώνονται κάπως σε σχέση με τον Απρίλιο, λόγω της εποχικής απασχόλησης αλλά και εξαιτίας της έναρξης της τουριστικής περιόδου.


Την ίδια στιγμή που ο κ. Σπυρόπουλος απειλεί, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς κάνει λόγο για δραματική μείωση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους. Κατά τις πληροφορίες «καλοβλέπει» τα κεφάλαια που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να αιμοδοτηθούν τα άδεια δημόσια ταμεία.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον κ. Ζαννιά και στο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), τα ταμειακά διαθέσιμα που θα έχει το Δημόσιο, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα είναι σαφώς λιγότερα του ενός δισ. ευρώ, ακόμα και κοντά στα 700.000.000 ευρώ.


Με δεδομένο λοιπόν ότι το δημόσιο ταμείο «στεγνώνει» από ρευστό, προωθείται η λύση του ΤΧΣ, αφού μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσω της αξιοποίησης των 18 δισ. ευρώ (από διαθέσιμα 25 δισ. ευρώ), φαίνεται ότι έχουν απομείνει αδιάθετα κεφάλαια κοντά στα επτά δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΤΧΣ ο Παναγιώτης Θωμόπουλος είχε εκφραστεί αρνητικά στο παρελθόν στο ενδεχόμενο να καλυφθεί το έλλειμμα ρευστότητας του Δημοσίου από κεφάλαια που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου