ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Επικοινωνία Σαμαρά – Ερντογάν για την κρίση στην Μεσόγειο








Κάποιος… γκαντέμης φαίνεται ότι έχει ματιάσει αυτή την κυβέρνηση. Δεν έφτανε η ασθένεια του πρωθυπουργού, δεν έφτανε η αρρώστια του Β. Ράπανου τώρα..
έχουμε και κρίση στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από Σύριους. Ο νέος υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος αλλά και όλη η κυβέρνηση μπαίνουν σε πολύ δύσκολα κανάλια αφού η σύνοδος κορυφής είναι προ των πυλών και μια ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο θα περιέπλεκε τα πράγματα.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τουρκικό F-4 ενώ βρισκόταν μαζί με ακόμη ένα στο κυπριακό FIR καταρρίφθηκε από συριακές δυνάμεις, έπεσε σε συριακά χωρικά ύδατα αλλά οι πιλότοι είναι ζωντανοί. Τα τουρκικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Τουρκία δέχθηκε τη συγγνώμη της συριακής πλευράς αλλά το θέμα δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν αφού ο Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους στρατηγούς του.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί δεκαπενταλέπτου για το ζήτημα αυτό, αλλά και για άλλα με τον Τούρκο ομόλογό του. Προηγουμένως ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Σαμαρά, ενώ και οι δυο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο χωρών σε πολλούς τομείς. Η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.


Η κατάρριψη του αεροσκάφους γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο αφού πλέον έχουν καμφθεί και οι τελευταίες αντιδράσεις του Πούτιν για επέμβαση των ξένων δυνάμεων στη Συρία όπου πραγματοποιείται πραγματική γενοκτονία. Το καθεστώς Ασαντ εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει από την αρχή της κρίσης πάνω από 15.000 αντικαθεστωτικούς.


Ενδεχόμενη εμπλοκή της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτά διαφορετικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο και θα πρέπει η νέα ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών να βρίσκεται σε εγρήγορση για ενδεχόμενα «θερμά» επεισόδια.


Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι εξαιρετικά σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς τη συμμαχία της Κύπρου με το Ισραήλ για το κοίτασμα του Λεβιάθαν, τις αντιδράσεις της Αγκυρας και τα σχέδια της Ελλάδας για ανακήρυξη ΑΟΖ.


Σύγχυση


Σύγχυση επικρατεί στο μεταξύ σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος F4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε στα ανοιχτά της Συρίας.


Η τουρκική πλευρά προς το παρόν επισήμως αποφεύγει να δηλώσει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Στις 14:45, το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως έχει χαθεί η επαφή με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Αντιόχειας (Χάταϊ). Έκτοτε δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.


Ωστόσο μεταδόθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διάφορες πληροφορίες, όπως το ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη. Τα τουρκικά μέσα αναμετέδωσαν πληροφορίες ξένων μέσων, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας.


Μεταδόθηκε επίσης η πληροφορία ότι οι δύο πιλότοι είναι σώοι. Πληροφορίες ξένων μέσων αναφέρουν ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν επιστρέφοντας από το Ρίο όπου βρισκόταν δήλωσε πως “δεν υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένες πληροφορίες περί κατάρριψης”. Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφορία ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη, ο Ερντογάν είπε “δεν υπάρχει οριστική πληροφορία ούτε για αυτό”. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.


Πέραν των δηλώσεων του Ερντογάν, από τουρκικής πλευράς δεν έχει αναφερθεί τίποτε σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου